"עמדתי האישית היא שלפחות חצי שנה קדימה אי אפשר יהיה לקיים ספורט תחרותי", אמר היום (ראשון) המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, בדיון בכנסת ובכך כמעט סתם את הגולל על האפשרות לחדש את עונות הכדורגל והכדורסל בישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הליגות הבכירות, כמו כל ענפי הספורט המקצועני, מושבתות מאז חודש מרץ בשל מגפת הקורונה. חלק מבעלי הקבוצות קוראים לחזרה מיידית של הפעילות כדי להחיות את הענף מבחינה כלכלית לאחר הפגיעה הקשה, ואחרים מפעילים לחץ להכריז על סיום העונה. למרות זאת, יו"ר מנהלת הליגות בכדורגל, ארז חלפון, המתין עד תחילת חודש מאי כדי לקבל הבהרות מפרופ' גרוטו, מתוך תקווה שאם ניתן יהיה לחדש בתוך כמה שבועות את הפעילות ולחזור לשחק בחודש יוני לכל המאוחר – ניתן יהיה לסיים את העונה בצורה ספורטיבית. משרד הספורט אף הפתיע במוצאי שבת עם דו"ח שבו הוא ממליץ לחתור באופן מיידי לסיום העונה, במתכונת של "מחנה אימונים מבודד".
אלא שדבריו של גרוטו היום במסגרת דיון בוועדת הקורונה שכינס ח"כ יואל רזבוזוב מלמדים שהתקווה לחזרה קלושה עד לא קיימת. בהיעדר גוף כלשהו שעוסק רק בנושא הספורט התחרותי ו/או העממי במשבר הקורונה, הרי שההחלטות כולן גם בנושא זה מתקבלות ע"י מספר מצומצם של בכירים, וביניהם כמובן פרופ' גרוטו. כשזוהי עמדתו, קשה להאמין שתתקבל החלטה שונה בעוד זמן קצר. במנהלת הליגות לכדורגל הבהירו שבכל מקרה הם יחכו עד תחילת חודש מאי, ואם לא יהיה שינוי, יודיעו אכן על סיום העונה. במקרה כזה, ייתכן שלא יוענק תואר האליפות, ואף קבוצה לא תרד לליגה הלאומית.
במדינות אחרות שספגו מכה קשה יותר מישראל, כמו איטליה וגרמניה, מתרבות התוכניות כיצד לחדש את עונת הכדורגל בעתיד הנראה לעין, אך בישראל כאמור לא נראה שהנושא נמצא על שולחנם של מקבלי ההחלטות.