צ'ילה עזרא נחטפה בסוף שנות ה-90 מהונגרייה על ידי חוליית סוחרי נשים והוברחה לישראל, כאן סורסרה לזנות במשך שנים ארוכות. לאחר שהצליחה לצאת ממעגל הזנות ולהיגמל מסמים, היא עברה מסע שיקום ארוך והקדישה את כל זמנה לסיוע לנשים קורבנות סחר וזנות. בשבוע הבא – המדינה עלולה להחליט על גירושה. "זה לא אנושי לחטוף בן אדם מתוך החיים שלו ואחרי שהוא הצליח להשתקם לגרש אותו מהחיים החדשים שלו", אמרה היום ל-N12.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אחרי שעברה צ'ילה אונס אכזרי, היא החליטה שאינה יכולה להמשיך בנתיב החיים שנכפה עליה מאז שנסחרה מהונגרייה לארץ. בכוחות אדירים היא הצליחה לבנות לעצמה חיים חדשים ולהפוך לאחת הדמויות המרכזיות בתחום המאבק בסחר בנשים ב-10 השנים האחרונות: היא עובדת במרפאת לוינסקי, ועבדה בעבר ביחידה להתמכרויות במשרד הרווחה, בבריאות הנפש של עיריית ת"א, בפרויקט מטעם עיריית ת"א שמלווה נשים בזנות, בשיקום האסיר ובפרוייקטים נוספים.
בשנת 2000 היא התחתנה עם גבר ישראלי שהכירה. לפני כ-6 שנים נפטר בעלה, ומאז החלה המדינה בהליך הגירוש שלה. בשבוע הבא תדון הוועדה הבינמשרדית המייעצת למתן מעמד בישראל מטעמים הומניטריים בבקשה של צ'ילה - וקרב נוסף בחייה יוצא לדרך. "המדינה קיבלה אותי ונתנה לי להישאר פה כשסחרו בי ועכשיו אני שקופה עבורם ולא עוזרים לי", אמרה ל-N12
"אני יצרתי פה חיים, אני תורמת לחברה הישראלית, אני מחבקת את האנשים שהם בשוליים של החברה ואני עושה את זה ממקום אמיתי כי זה חשוב. אין לי חיים אחרים"
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות פנה לוועדה שצפויה לדון בבקשתה בדרישה כי תקבל מעמד. בקמפיין תחת הכותרת #משאירותאתצ'ילה_בארץ, קורא המטה לציבור לשלוח מיילים למנכ"ל רשות ההגירה והאוכלוסין, פרופ' שלמה מור יוסף ולשר הפנים אריה דרעי בדרישה שלא תגורש.
"להחלטה לגרש את צ'ילה מישראל למדינה בה לא חיה למעלה מ-20 שנה, מדינה בה אין לה קשרים ומערך תמיכה הולם יהיו השלכות הרסניות עבורה", נמסר מטעמה של צ'ילה.
עוד נמסר בעת צ'ילה נחטפה והוברחה לישראל כקורבן סחר בנשים למטרות זנות, הייתה ישראל מדינת יעד מרכזית לסחר בנשים. "באותה תקופה ישראל לא נקטה ולו באמצעים מינימליים כדי למנוע את הסחר בנשים לתחומה, כשמערכת החקיקה אופיינה בהיעדר חקיקה מתאימה והיעדר אכיפה. רק בשל כך מוטלת על ישראל חובה מוסרית כלפי צ'ילה, ועליה להעניק לה מעמד בישראל מטעמים הומניטריים.
יתרה מכך, תרומתה המשמעותית של צ'ילה לחברה בישראל בהיותה אחת מהדמויות הבולטות במאבק נגד סחר בנשים וזנות, כשלעצמה, מטילה חובה מוסרית על המדינה להעניק לצ'ילה מעמד בישראל".