במהלך דיון על שאלת המשך ההסגר, התפתח היום (חמישי) עימות בין מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן לבין שר האוצר משה כחלון. בזמן שכחלון טען שזה לא הגיוני להשאיר את הציבור בסגר רק בגלל הפחד מיום העצמאות, בר סימן טוב אמר כי במידה וישחררו את הציבור מההסגר יהיה קשה שוב להכניס את האזרחים לבתים. לאחר שעות ארוכות בישיבה ראש הממשלה אמר כי הוא לא מתכוון להחליט כרגע בעניין הפעוטונים ומעונות היום.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"תגידו את האמת - אתם רוצים להשאיר אנשים בבית עכשיו עוד שבועיים בגלל שאתם מפחדים מיום העצמאות?", תקף כחלון והוסיף: "זה לא הגיוני. אם יש בעיה, תחליטו על סגר ביום העצמאות".
בתגובה, ענה לו בר סימן טוב: "צריך לקחת בחשבון שאם נשחרר עכשיו, יהיה קשה בעוד שבועיים, ביום העצמאות, להטיל שוב סגר". בר סימן טוב הוסיף כי כאשר מוציאים אדם החוצה: "יהיה קשה אחרי שבועיים להגיד לו להיכנס שוב הביתה".
במהלך הדיון אמר בר סימן טוב כי הציבור לא שמר על ההנחיות בפסח. "לא יצאו מחוץ לבתים אבל בתוכם משפחות נפגשו. לכן בימים הקרובים נראה עליה במספר המונשמים", אמר בר סימן טוב והוסיף: "אנחנו נצליח להשתלט על זה".
שר הרווחה, אופיר אקוניס, אמר בדיון שהוא בעד לפתוח כבר בשבוע הבא את מעונות היום. מעונות שיש להם פחות מ-10 פעוטות יוכלו לעבוד כרגיל, כאלו עם מעל 10 ילדים יעבדו ברוטציה. המעונות השיקומיים בהלימה עם החינוך המיוחד של משרד החינוך, כלומר יהיו הראשונים שיחזרו לפעילות מבחינת המשרד. לפפי הצעת אקוניס, מרכזי היום של הקשישים כרגע ישארו סגורים.
לגבי שירותי רווחה שניתנים בקבוצת של פחות מ-10 אנשים ההמלצה היא להחזיר לפעילות. מרכזים למניעת אלימות למשל, יוכלו לפעול כל עוד ניתנים בקבוצות של פחות מעשרה אנשים. פעילויות של קבוצות גדולות יותר ינתנו ברוטציה.
השר אריה דרעי הוסיף כי צריכים לבצע הקלות בסגר ולאפשר למשק לחזור לאט לאט לתפקוד. "יש נתונים אופטימיים וצריך לאפשר לענפים במשק לחזור לעבוד", אמר. "אני מאד בעד הקלות. אולם, במקביל חייבים חקיקה שתחייב לחבוש מסכות ועטיית כפפות ולאכוף זאת, בניגוד למה שקורה כעת. לקנוס אנשים שייצאו למרחב הציבורי בלי כפפות ומסכות. ההקלות בסגר והיציאה לעבודה חייבים יהיו להתבצע בזהירות רבה".
השר דרעי התייחס גם לענייני התפילה והציע לאפשר קיום מנייני תפילה מצמצמים בשטח הפתוח. השר דרעי העלה הצעה לאפשר קיום מנייני תפילה בכללים של 10-15 איש בשטח הפתוח בלבד תוך הקפדה על כל הכללים. לדברי השר, מעבר למזון הגשמי יש צורך לדאוג גם למזון הרוחני של הציבור הנוהג להתפלל במניין. השר ארדן הצטרף לדעצו של דרעי בעניין זה שיש לאפשר תפילות במתכונת מצומצמת במרחב הציבורי.
שר החינוך רפי פרץ הציג בדיון פערים בנושא ציוד קצה ללמידה מרחוק. ראש הממשלה בנימין נתניהו נענה לבקשה והורה להעביר 50 מיליון ש״ח מיידית על מנת לרכוש מחשבים לאוכלוסיות שאין ידם משגת. ההקצאה תיתן כ-30 אלף מחשבים למשפחות הזקוקות לכך, בדגש מיוחד על המגזר החרדי והערבי. "אנחנו מתקנים עוול. הלמידה מרחוק תגיע לכל אחד, נדאג שהפערים יסגרו", אמר פרץ.
השר לביטחון פנים גלעד ארדן הוסיף כי המפתח היסודי להקלות (חוץ מחיזוק תשתיות מערכת הבריאות במקביל) הוא הסתערות על פתרונות מידיים לילדי הגנים וכיתות א'-ג' וכמובן חינוך מיוחד כי בלי פתרון לילדים, לא יעזור אם נשחרר את מקומות העבודה כי ההורים ייאלצו להישאר בבית לסירוגין.
עוד אמר ארדן ש"תו תקן לחברות ולחנויות זה רעיון שאני תומך אבל צריך להבטיח ולוודא מי אוכף את זה (להסמיך העיריות) וללוות בהמון הסברה כדי שהציבור ידרוש מהחנויות לעמוד בתו התקן". הוא הוסיף: "לא צריך לחכות עד שנרד ל-100 חולים ביום ומטה כדי להקל והמבחן צריך להיות בעיקר מספר החולים הקשים".
יעל אודם, מיכל פעילן, יאיר שרקי, דנה ויס וירון אברהם השתתפו בהכנת הכתבה