בענף האירועים ממתינים בדאגה להחלטות משרד הבריאות: אחרי הצהרת מנכ"ל המשרד הנכנס, פרופ' חזי לוי, בענף חוששים מקריסה מוחלטת. לוי התריע הבוקר (חמישי) שייתכן שהמגבלות על האירועים יחזרו בעקבות ההתפרצות המחודשת. בעלי אולמות אומרים: "לא נתאושש מהנזק במשך שנים". בשבועיים האחרונים התגלו חולים ב-7 אולמות אירועים לפחות, מטבריה ועד אשדוד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שלום סירוטה, בעלי 'אולמי אורכדיה' בירושלים, אמר: "אם יסגרו לנו עכשיו את האולמות זה גזר דין מוות על כל הענף. אנשים לא התאוששו מהמכה של הגל הראשון, אנחנו סוחבים איתנו את כל ההלוואות וההתחייבויות לספקים. אנשים יילכו הביתה בלי לחזור: טבחים, מלצרים, מפיקים וצלמים, זה יהיה אסון".
סירוטה הוסיף: "צריך לקבוע קריטריון ברור: לא יכול להיות שמועדון יישאר פתוח וגן אירועים יהיה סגור. משלמים לשרים ומנכ"לי המשרדים כסף כדי שהם ימצאו דרכים יצירתיות להשאיר אותנו פתוחים. אין לנו בעיה לשמור על ההנחיות. בחופי הים אלפי אנשים אחד על השני, אבל הזרקור מואר דווקא על בעלי האולמות. הפסדנו קיץ שלם של עבודה כשאנחנו סוחבים איתנו התחייבויות עם אפס הכנסות, אנחנו לא נתאושש מהנזק במשך שנים", טען.
בשבועיים האחרונים התגלו חולי קורונה שביקרו ב-7 אולמות אירועים לפחות, כך עולה מנתוני החקירות האפידמיולוגיות שנערכו במשרד הבריאות. ב-15 ביוני חולה קורונה מאומת השתתף בחתונה באולם "כתר הרימון" בבני-ברק. באותו היום נמצא חולה נוסף באירוע שנערך ב"אולמי זמורה" באשדוד. ב-16 ביוני, בין השעות 20 ל-22, שהה חולה מאומת ב"אולמי אודל" בפתח-תקווה.
חולה קורונה מאומת שהה ב-18 ביוני בשעות הערב באולם האירועים "ארמונות פרידמן" בבני-ברק. באותו היום, ביקר חולה קורונה באולם "הרמוניה" בטבריה באירוע שנערך בשעות הערב גם כן. בגן האירועים ביישוב טירה השתתף חולה קורונה באירוע בין השעות תשע לחצות, באותו היום. ב-19 ביוני אותר חולה קורונה באירוע שנערך ב"אולמי אנאל" בפתח-תקווה.
"יש קושי ובלבול בנוגע לנהלים"
מנכ"ל משרד הבריאות הנכנס, פרופ' חזי לוי, התריע הבוקר מפני ההתפרצות המחודשת של הנגיף ברקע העלייה בשיעורי התחלואה בימים האחרונים. לוי קרא להגביר את האכיפה, טען כי הציבור לא מקפיד על הנהלים והודיע: "אם לא תהיה ברירה - יכול להיות שחתונות יקטנו".
"הציבור מתנהג כאילו הקורונה חלפה מאיתנו", אמר לוי. "הוא לא מקפיד על מה שביקשנו כמו עטיית מסכה. יש דיון אם אנחנו נעשה הגבלות נוספות. על השולחן: האם נסוגים אחורה בנוגע לאולמות, האם אוכפים התקהלויות והתגודדויות". לדבריו, המטרה היא להימנע מלחזור לימי הסגר אבל ההקלות הביאו ללא ספק לעלייה בתחלואה. "צריך לבודד מאות אנשים אם מישהו היה חולה באירוע", אמר לוי.
אדוה לוטן, מנכ"לית עמותת "מדעת" לקידום בריאות הציבור, אמרה ל-N12: "יש פער משמעותי מבחינת הקצב שבו המידע מתפרסם לציבור. אנשים שומעים על חולים דרך שמועות ולוקח זמן עד שהמידע מתפרסם באופן מסודר כחלק מהחקירות האפידמיולוגיות של משרד הבריאות".
לוטן הוסיפה: "יש קושי ובלבול גדול מאוד לגבי נהלי הבידוד: הנהלים שמתפרסמים אינם ברורים מספיק. למשל, אדם שהה ליד חולה מאומת ונמצא שלילי בבדיקת קורונה, חושב שהוא לא נדרש לבידוד של שבועיים למרות שלא כך הדבר. יש רופאים שמוצאים עצמם נדרשים לתת מידע לציבור ולא תמיד יודעים לתת את המידע הנכון".