האם התרחיש האופטימי יתממש? גורם רפואי בכיר שמייעץ למשרד הבריאות העריך היום (רביעי) כי עד ליל הסדר יהיו בישראל 200-100 חולי קורונה מונשמים וכי עד סוף מאי הנתון יזנק ל-700-350. מדובר במספר גבוה של חולים מונשמים, אך ההערכה היא כי נתון זה לא ימוטט את מערכת הבריאות. עם זאת, הפרת ההנחיות מאיימת על תרחיש שכזה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אמנון שעשוע, פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטה העברית ומנכ"ל מובילאיי, העריך כי בעוד מספר שבועות ניתן יהיה לעבור להסגר חלקי בלבד: "אנחנו בהסגר רוחבי על כלל האוכלוסייה וצריך לעבור להסגר אנכי ולהפעיל אותו באופן סלקטיבי - לסגור שכונה, עיירה או עיר. הסגר יכול להיות כירורגי, כלומר דרך איתור חולים, וזו הדעה הרווחת בשיח. הסגר מסוים הוא על בסיס אוכלוסיות סיכון. ההערכה שלי היא שבעוד שבועיים-שלושה אפשר יהיה לעבור לשלב הבא".
"ברגע שמרגישים שהקיבולת של בתי החולים בשליטה אפשר לעבור להסגר אנכי", הסביר פרופסור שעשוע. "המטרה היא שאוכלוסיות בסיכון יישארו בבית והשאר ייצאו לעבוד לפי פרוטוקול. המטרה היא להגיע לחיסון עדרי בחוץ ואז, כשישחררו את האוכלוסייה בסיכון, הסיכוי שלהם להידבק יהיה נמוך יותר כי שאר האוכלוסייה כבר תהיה מחוסנת".
מודלים שערך פרופסור שעשוע מראים כי ברגע שיוחלט על כך, ניתן יהיה להוציא מיד מהסגר את כל האוכלוסייה שאינה בסיכון: "צריך לערוך מדגם של כ-5,000 איש באופן אקראי לבדיקות קורונה, מה שייתן לנו את הנתון שחסר כדי להבין מה המצב באוכלוסייה".
לאורך היום גבה נגיף הקורונה חמישה קורבנות נוספים: אישה בת 98 שמתה הלילה בבית החולים סורוקה, אישה בת 69 שאושפזה בבית החולים שערי צדק, גבר בן 74 שמותו נקבע במרכז הרפואי וולפסון, אישה בת 66 שטופלה במרכז הרפואי שיבא וגבר בן 66 שטופל בבית החולים וולפסון - כולם סבלו ממחלות רקע קשות. מספר חולי הקורונה המאובחנים בישראל עלה הבוקר ל-5,591, מהם 97 שמאושפזים במצב קשה ו-76 מונשמים. עד כה נפטרו בישראל כתוצאה מהנגיף 25 בני אדם.