אין ספק שעין הנצי"ב הוא אחד מהמעיינות המוכרים ביותר בארץ וזאת בשל יופיו יוצא הדופן. הטורקיז של מי המעיין והצלילות שכמעט ולא ניתן למצוא בשום מעיין אחר בארץ, הם אלה שהופכים אותו לכל כך מיוחד.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שמו המקורי של המעיין הוא עין יהודה, אך שמו המוכר יותר הוא עין הנצי"ב, על שם הקיבוץ שבו הוא ממוקם. כינוי נוסף שניתן למעיין הוא "עין הפלציב". המעיין זכה בכינוי זה בשל ה"פלציבים" (מזרוני השטח של מפעל חברת "פלציב" הפועל בקיבוץ) הצפים במימיו ומשמשים את המתרחצים בו לציפה ושיזוף.
אורכה של הבריכה הוא כ-35 מטר, רוחבה 15 מטרים ועומקה הוא בין 3.5 ל-4 מטרים. בשל עומקה הרב של הבריכה, ניתן לקפוץ אליה מגדותיו של המעיין, ולצורך כך אף הותקן קרש קפיצה מיוחד. סביב למעיין יש צל, אך אין מקומות ישיבה מסודרים. מכיוון שמעיין זה יחסית מוכר, לרוב תהיה בו תנועה ערה של אנשים לאורך כל ימות השבוע, ולכן בשעות עומס מומלץ שלא להגיע אליו.
והנה הפרטים בקצרה
איפה: בתוך קיבוץ עין הנצי"ב, בעמק בית שאן
מתי: כיוון שהמעיין יחסית מוכר, לרוב יהיה מלא באנשים, כמובן ישנם הבדלים בין חופשים לימי חול, אך באופן כללי לא מדובר במעיין שקט, ולכן מומלץ שלא להגיע אליו בשעות העומס.
הגעה: יש להגיע לקיבוץ עין הנצי"ב. מומלץ שלא להיכנס עם הרכב לתוך הקיבוץ עצמו אלא לחנות בשטח עפר שנמצא מול שער הקיבוץ. ממשיכים משער הכניסה כ-150 מטר ונפנה בפנייה השנייה משמאל. ממשיכים ללכת כ-30 מטר לאורך הגדר שתהיה לשמאלנו. לאחר כ-30 מטר, נרד במדרגות ונגיע לשער בגדר המקיפה את המעיין, ניכנס בשער ונלך ישר עד הגעה למי המעיין.
מקומות מוצלים: יש צל מסביב למעיין בשל הצמחייה המעטרת אותו (בעיקר בכניסה למעיין). השטח שמסביב למעיין אינו מאוד גדול ולכן, שוב, בשעות עומס מומלץ שלא להגיע למעין או לחלופין לשבת במדשאות של הקיבוץ.
מי המעיין: בריכה גדולה מאוד ועמוקה מאוד - כ-3.5-4 מטר, ולכן היא מתאימה אך ורק למי שיודע לשחות. בתוך המעיין עצמו יש מזרני שטח שעליהם ניתן לצוף, אך לא כדאי להסתמך עליהם.
חשוב לדעת: עין הנצי"ב הוא קיבוץ דתי ולכן אסורה הכניסה למעיין בסופי שבוע ובחגים - השער ננעל עם כניסת החג או השבת. בנוסף, אין איסוף אשפה מהמקום ולכן חובה לשמור על הניקיון ולפנות כל זבל ששייך לכם בתום השהייה במעיין.
הציון שלנו: 7 מתוך 10