לפי השלטים בירושלים אפשר לומר שבעיני משרד החוץ, האיש הבכיר והמסקרן ביותר שמגיע לירושלים השבוע הוא נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. המנהיג הרוסי הוא לא רק מנהיג המעצמה הגדולה ביותר שמגיע לפורום השואה הבינלאומי. הוא מי שמחזיק בדיוק בעוד כמה מפתחות קריטים לישראל בדיוק בנקודת הזמן הזאת.
פוטין מחזיק במפתח לתא הכלא של נעמה יששכר וכל העיניים נשואות לבשורה שייתן או לא ייתן, במפתח ליציבות אזורית כשברקע היחסים המיוחדים עם סוריה, אירן וטורקיה. וגם - מהות האירוע עצמו. הנשיא, שמבקר באירוע לציון 75 לשחרור אושוויץ, נמצא בליבו של סכסוך היסטורי. פוטין אמר כי פולין היא מדינה אנטישמית, שתמכה בתכניותיו של היטלר להשמיד את יהודי אירופה. בפולין יתקיים באותה עת אירוע מקביל בו היא תנסה להוכיח את אחריותה של רוסיה דווקא לפרוץ מלחמת העולם השנייה.
סגן נשיא ארה"ב מייק פנס, מייצג את בעלת בריתה החשובה ביותר של ישראל. פנס הוא בנו של בעל תחנת דלק. בתחילת שנות התשעים אחרי שנכשל בשתי מערכות בחירות לקונגרס הוא פרסם מאמר תחת הכותרת "וידויו של קמפיינר שלילי" בו הבטיח שלא להשתמש יותר בעלבונות במהלך קמפיין פוליטי. מזל שמי שרץ לצידו עושה את זה בלי חשבון. בצעירותו היה דמוקרט והצביע לקרטר ולא לרייגן, אבל מאז הוא מגדיר את עצמו "נוצרי, שמרן ורפובליקני – בסדר הזה".
משורות המפלגה הדמוקרטית תגיע לישראל ננסי פלוסי שעומדת בימים אלו בלב הליך ההדחה של הנשיא. פלוסי, יו"ר בית הנבחרים האמריקני, היא האישה הראשונה שכיהנה ומכהנת בתפקיד הזה. בסי.אן.אן כבר תיארו אותה כ-The original Badass Woman of Washington , בעברית אפשר לתרגם את זה ל"המקור לנשים הקשוחות של וושינגטון".
נשיא גרמניה פרנק וולטר שטינמאייר מכהן בתפקידו מאז מרץ 2017. הוא כיהן כסגן קנצלר וכשר החוץ של גרמניה תחת הקנצלרית אנגלה מרקל, הוא מעשן אבל מודה שזה הרגל נוראי וחולשה. ידוע כאוהד קבוצת הכדורגל שאלקה 04 של העיר הגרמנית גלזנקירכן ה-04 מתייחס לשנת הקמתה ב-1904.
נשיא צרפת עמנואל מקרון, הושבע לנשיאות בגיל 39 והפך לנשיא הצעיר ביותר בתולדות הרפובליקה הצרפתית ולראש המדינה הצרפתית הצעיר ביותר מאז נפוליאון. מקרון אמנם הוטבל כנוצרי קתולי כשהיה בן 12, אבל במשרד שלו מגדירים אותו כ"אגנוסטי רוחני".
נשיא איטליה סרג'ו מטרלה, הוא הנשיא ה-12 של מדינת המגף. הוא ידוע כמי שאחיו, פיירסנטי, שכיהן כמושל חבל סיציליה – נרצח על ידי המאפיה הסיציליאנית ב-1980.
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בן ה-41, כיכב בימיו כשחקן בתכנית טלוויזיה קומית בה גילם מורה המצליח בטעות להגיע לתפקיד הנשיא – והצליח להגיע לתפקיד הנשיא. גם הוא, כמו דמויות נוספות שיגיעו, מעורב מאוד בפרשת ההדחה של הנשיא האמריקני – בעקבות "אוקראינה גייט".
וילם-אלכסנדר הוא מלך הולנד מאז 2013. הוא ידוע כמי שמתרגש כאחרון האוהדים במשחקי הכדורגל של הנבחרת ההולנדית הכתומה. בצעירותו, הוא היה ידוע כשתיין לא קטן. הנתינים הדביקו לו את התואר Prince Pils נסיך הפילזנר (בירה מקומית אהובה). במקרה אחד מפורסם, הוא נהג שיכור ומצא את עצמו עם הרכב המלכותי בתעלה, כשהוא באובדן הכרה, באירוע שמאוד הביך את הארמון.
נציג מלוכה נוסף שמגיע בשעה מאוד סוערת מבחינתו הוא הנסיך צ'ארלס - יורש העצר, הנסיך מוויילס והראשון בסדר הירושה לכתר הבריטי שממתין למלוכה כבר 67 שנה. עבור צ'ארלס זו הזדמנות מצוינת לברוח מבקינגהאם. על פי הדיווחים צ'ארלס כועס על הארי ואפילו הבהיר לו אחרי השיחה עם המלכה כי "אין לו משאבים בלתי מוגבלים" לכלכל את חייו החדשים.
את הכס הקדוש (הוותיקן) ייצג הקרדינל קורט קוך, קרדינל שוויצרי שמרן שנחשב לאחד המתנגדים הבולטים לרפורמות של האפיפיור הנוכחי שרוצה לאפשר לקתולים שהתגרשו או התחתנו מחדש להמשיך ולקבל את הרשות לגדול בתוך העולם הקתולי.