לפני יומיים עצרה המשטרה אדם שהלך ברחובות אילת וצעק, לפי צו המעצר נגדו, ש"צריך לרצוח את כל היהודים". עד ראייה אף טען בפני המשטרה כי האדם התייחס בדבריו לראש הממשלה נתניהו. לאחר שבית משפט השלום באילת הסכים לבקשת המשטרה להאריך את מעצרו בחמישה ימים נוספים, והוא שהה יממה שלמה מאחורי סורגים, הורה שופט המחוזי לשחררו באופן מיידי והבהיר: "לא הייתה שום הצדקה למעצר".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"קראתי את תיק החקירה והצטערתי לראות שבנסיבות כאלה עוצרים אדם", כתב שופט המחוזי. "מעצרו מבוסס על עדותו של אזרח שמסר כי ראה דמות של אדם – המתאימה לו – הולך ברחוב וצועק ומזכיר דיבורים 'על נתניהו' ו'אמר דברים על המדינה'. לפי התיאור של העד, אותו אדם 'דיבר עם עצמו'. זה כל מה שיש בתיק החקירה".

"בנסיבות אלה אולי הייתה סיבה לאתר את האדם המדובר ולתהות על קנקנו", הוסיף השופט. "אך בשום אופן לא הייתה הצדקה לעצרו ובוודאי שלא הייתה הצדקה להאריך את מעצרו בחמישה ימים. אין כל בסיס לטענה שהוא איים על מישהו או שהוא עשה דבר המהווה עבירה". 

עוד מתח השופט ביקורת על החלטת בית משפט השלום: "ההערכה של הרופא שבדק את העורר - שיש טעם לערוך לו בדיקה פסיכיאטרית - מצדיקה אולי טיפול בעניין זה במסלול האזרחי, אך היא לא הצדיקה את הוראת בית המשפט שהעורר יימצא בהסתכלות תחת מעצר. אם הפסיכיאטר המחוזי סבור שהעורר מסכן את עצמו או את סביבתו, יש לו כלים לטפל בכל בהתאם לסמכויותיו. סופו של דבר, אני מקבל את הערר ומורה על שחרור העורר ממעצר".

עו
עו"ד אלכסיי גלפגט

עו"ד אלכסיי גלפגט, המייצג את החשוד מטעם הסנגוריה הציבורית, מסר בתגובה: "שוב אנחנו נתקלים במקרה מקומם שבו משטרת ישראל עוצרת אנשים לשווא, רק בגלל מצבם הנפשי. אנחנו מברכים על החלטת בית המשפט המחוזי, המעבירה ביקורת על המעצר המיותר, ואין לנו אלא לאמץ את הדברים הנוקבים שנכתבו בהחלטה".

"על משטרת ישראל להפנים את שנכתב בהחלטה: הליך המעצר וההליך הפלילי אינם ההליכים המתאימים לטיפול באנשים מתמודדי נפש, ובמקרים כמו אלו מצוי הפתרון בידיו של הפסיכיאטר המחוזי, שלו נתונות הסמכויות להורות על טיפול. בימים הקרובים תוגש בשמו של הלקוח בקשה לפיצוי בגין מעצר שווא".

ממשטרת ישראל נמסר: "במשטרת ישראל התקבלו מספר דיווחים על אדם המביע כוונתו לפגוע באחרים. משטרת ישראל כמי שאמונה על בטחונו ושלומו של הציבור, פעלה מיד לעצור ולחקור את החשוד על מנת למנוע ולבדוק את כוונתו למימוש האיום, בין היתר, בהסתמך על ניסיון העבר לפיו המרחק בין איום למעשה קצר גם כשמדובר במי שלוקה בנפשו". 

"נדגיש כי ההחלטה על הארכת מעצרו של חשוד לאור מסוכנותו או בכל עילה אחרת, מצויה בסמכות ובאחריות בית המשפט מכוח החוק, אם בימ״ש השלום שהחליט פעמיים להאריך את מעצרו של החשוד ואם בימ״ש המחוזי שהפך ההחלטה השנייה לחלוטין לאחר דיון בערר. משטרת ישראל תמשיך לחקור ולטפל ביסודיות בכל איום או כוונה לפגיעה באחרים ולא תיטול סיכונים שעלולים להוביל לפגיעה בחייהם של חפים מפשע".