עשרות מילימטרים של גשמים ירדו תוך זמן קצר ברחבי הארץ במערכות החורפיות האחרונות. אחרי זרימת המים והגשמים הרבים, מפלס הכינרת עומד הבוקר (שני) על 210.84-, עלייה של 2 סנטימטר מאתמול. מתחילת עונת הגשמים, המפלס עלה ב-1.06 מטר - ומומחים מעריכים שכבר השנה יגיע ל-40 ס"מ בלבד מתחת לכינרת מלאה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אם נחווה בשבועות הקרובים סערות חריגות נוספות תעלה הכנרת עוד ותחייב את פתיחת סכר דגניה - לראשונה מאז 1992, כדי למנוע את הצפת טבריה והקיבוצים שמסביב לאגם. "כפי שכבר ראינו השנה, מזג האוויר איננו מתנהג על פי הממוצעים המקובלים ובהחלט ישנה סבירות לא מבוטלת שנקבל השנה עוד אירועי גשם חריגים",מומחה האקלים מחברת קליימסל ואוניברסיטת תל אביב, ד"ר עמיר גבעתי. "לצד סבירות ממשית לתקופת יובש ארוכה כך שיש להתכונן ל-2 התרחישים".

גבעתי, מעריך על פי ניתוח של כמויות הגשמים שירדו והמצב ההידרולוגי של שאר מקורות המים, כי עד לתחילת חודש מאי הכינרת תעלה בעוד 1.68 מטרים ובכך תושלם עלייה של 2.51 מטרים מאז ה-1 באוקטובר 2019.

מפלס הכינרת בשיא היסטורי (צילום: שי מזרחי, רשות הכינרת)
מפלס הכינרת בשיא היסטורי|צילום: שי מזרחי, רשות הכינרת

רק בדצמבר 2018 היה מפלס הכנרת בשפל כמעט היסטורי: 214.42-, רק 35 ס"מ מהקו השחור שנקבע ב-2001. מאז ביצע המפלס מהלך משמעותי ביותר וזינק בכ-3 מטרים. גבעתי מעריך כי במידה וכמויות הגשמים מעתה ועד סוף אפריל יהיו בגבולות הממוצע יגיע מפלס הכנרת 40 ס״מ בלבד מכנרת מלאה.