מחקר חדש מצביע על קשר בין תקופות של מבצעים צבאיים לעליה ברמת הסוכר בדם ולסיבוכים שנגזרים מכך בקרב אוכלוסיית עוטף עזה - כך פורסם הערב (רביעי) במהדורה המרכזית. על פי המחקר שנערך בבית החולים סורוקה, ככל שהנבדק גר קרוב יותר לרצועת עזה, כך תוצאות הבדיקה חמורות יותר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הצוות הרפואי שביצע את המחקר ערך וסקר מעל 400 אלף בדיקות דם ו-37 אלף מטופלים לפני סבבי הסלמה, תוך כדי – ואחרי. התוצאות שהגיעו הצביעו על עובדה מטרידה במיוחד: התושבים המתגוררים בעוטף סובלים מעלייה משמעותית ברמות הסוכר בגוף בהתאם למרחק מהרצועה ומשך הסבב. בצוק איתן לדוגמא, כחמישים ימים של מבצע, ההשפעה שנרשמה הייתה חדה במיוחד.

"רמות הסוכר עלו עד בשלושה אחוזים יותר בהשוואה לרמות שלא בזמן הלחימה", הסביר פרופסור ויקטור נובק, מנהל המרכז למחקרים קליניים בביה"ח סורוקה. "כשמכפילים את זה בכמות האנשים החשופים לסטרס ובמשך הזמן, מקבלים השפעה פיזיולוגית קשה מאוד כגון מחלות לב, כליות, מוח ועוד".

המחקר מתייחס לא רק להשפעה על תושבי העוטף, אלא גם על אלו שגרים מעבר לטווח של שבעה קילומטרים. סיגל סלע משדה יואב לא הופתעה מנתוני המחקר: "יש לנו קבוע בממ"ד פחית שתייה מתוקה וחטיףשוקולד למקרה שהסוכר ייפול. בתקופה של ההתקפות הקשות הסוכר עלה עד כדי פינוי לבית חולים".