בני ברק כמעט בהסגר מלא: מחסומים משטרתיים פרוסים כבר משעות הבוקר בכל הכניסות הראשיות שמובילות לתוך בני ברק. כמו כן, כוחות גדולים של המשטרה פועלים בתוך העיר והציבו מחסומים גם בחלק מרחובותיה. מרבית הציבור בעיר נשמע להנחיות ולהוראות, אך יש מי שהפרו אותן והפעילו מקוואות, בתי כנסת וישיבות - בעקבות כך, חילקה המשטרה דוחות וקנסות לאחראים על ההתקהלויות. מבצע האכיפה יימשך הלילה ומחר. עדיין נבחנת האפשרות של הסגר על העיר, אך ראש העיר מתנגד: "אסור להפוך את בני ברק לגטו".
במקביל, אומר בכיר במשרד הבריאות שאם קצב העלייה הנוכחי בנדבקים בקורונה יימשך, יתאפשרו הקלות לאחר חג הפסח - במיוחד בשוק העבודה. הוא מדגיש כי חשוב להקפיד על ציות להנחיות בזמן שנותר עד לאחר פסח ובעיקר בליל הסדר.
פרופ' ברבש הסביר על מדדי התחלואה בעיר בני ברק: מתוך קרוב ל-1500 בדיקות שנערכו בעיר, 571 נמצאו חיוביות. כלומר, שליש מהנבדקים בבני ברק חולים בקורונה. מדובר בנתונים על תחלואה מסיבית בבני ברק, מסביר פרופ' ברבש. אם הקצב הזה יימשך עד סוף השבוע הבא יהיו 1,500 חולים בעיר - מתוכם מדובר כנראה בעשרות חולים שיחלו באופן קשה.
דיון חירום במשרד הבריאות - במוקד: אפשרות של הסגר למשך שבוע בבני ברק
בתוך כך, במשרד הבריאות מתקיים דיון חירום עם שר הבריאות ליצמן בעקבות דרישתו אתמול להטיל סגר על בני ברק. הדיון עוסק בהשלכות ההסגר, ולצורך כך אף גובש במשרד הבריאות מסמך בנושא שממתין לחתימה: אם יאושר, העיר תיכנס להסגר למשך שבוע, במטרה למנוע הדבקות נוספות.
הצו לסגירת בני ברק ממתין לחתימה, אך ההחלטה מתעכבת. קיימים קשיים משפטיים וניסיון לתת לפיקוד העורף להוציא את החולים מהבתים ולראות אם המצב משתפר. במידה ויוטל הסגר על העיר, הדבר מחייב התארגנות לוגיסטית משמעותית.
ראש עיריית בני ברק, אברהם רובינשטיין התייחס מהבידוד לאפשרות של סגר על העיר: "אי אפשר לבנות כלא חדש. כלא בני ברק. המציאות לא תאפשר. התושבים לא יעמדו בזה וההמלצה הזו רק תיצור אפקט הפוך. אסור להפוך את בני ברק לגטו, הסגר לא ירפא את המחלה". ראש העירייה מינה היום את האלוף (במיל) רוני נומה לעמוד בראש מטה המאבק בקורונה בבני ברק.
הצו החדש, במידה וייחתם, יתיר לתושבי העיר לצאת ממקום מגוריהם רק לאחת מהמטרות הבאות: "הצטיידות במזון, תרופות ומוצרים חיוניים בתחום האזור המוגבל; קבלת שירות רפואי חיוני, אף אם אינו נמצא באזור המוגבל; הגעה של עובד המועסק במפעל למתן שירותים קיומיים למקום עבודה וחזרה ממנו אף אם אינו נמצא באזור המוגבל".
במשטרה אומרים שיטפלו באפס סובלנות כלפי מי שמפרים את תנאי הבידוד. קצין בכיר במשטרת מחוז ת"א התייחס להגברת האכיפה בעיר: "בהשוואה לימים הקודמים רואים גם שיתוף פעולה ומשמעת של הציבור. יחד עם זאת, עדיין יש קבוצות קיצוניות שלא רק מסכנות את עצמן אלא גם אותנו ואת הציבור כולו".
כחלק מהמאמץ, במשרד הפנים ובעיריית בני ברק הפכו פנימייה של בנות למתחם של מבודדים – אך עד עתה אין אנשים שהתנדבו לשהות שם. המתחם יכול להכיל עד 200 איש ובינתיים נרשמו רק 10 אנשים. את הכישלון תולים בכך שאין מודעות בנוגע לאותו מתחם ולכן ישנה כוונה לפתוח בקמפיין שיקרא למבודדים להגיע לשם.
בתוך כך, החל מהבוקר מופעלים בבני ברק ארבעה "מרכזי דיגום וטיפול", ואף נפתח בעיר מתחם 'היבדק וסע' נייד של מד"א. נתוני התחלואה שפורסמו בסוף השבוע הביאו לכך שמנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, הורה לקופות החולים לפתוח ארבעה סניפים לצורך טיפול בחולים שסובלים מתסמינים של נגיף קורונה: חום מעל 38 מעלות או שיעול או קושי בנשימה.