חנויות סגורות, כבישים ריקים ועסקים מושבתים: כך נראו הבוקר (חמישי) הרחובות ביישובים הערביים כפר כנא, טורעאן ונצרת. בניגוד להצהרת ראש הממשלה אמש, נראה כי המגזר הערבי מכיל את הנחיות משרד הבריאות ומנסה להתרגל גם הוא למציאות החדשה. לאחר הביקורת שספגו, ערביי ישראל מבקשים: "אין הבדל בין סכנין לחיפה. יש מי שמנסה להעלות את הערבים לעגלה - אנחנו לא שם".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
רואה החשבון איימן עוואודה, בעל משרד לראיית חשבון מכפר כנא, סיפר ל-N12 על השינוי שביצע במשרדו בעקבות ההנחיות שהוציא משרד הבריאות. "מהיום הראשון בהן הוצאו ההמלצות הוצאתי הודעה לכל הפקידים להתחיל לעבוד במתכונת מצומצמת. גם את קבלת הקהל ביטלתי, ולא רק אני כל המשרדים שלידי פועלים ככה".
ד"ר עדוי מוחמד, בעל מרפאה ומנהל מחלקת האורתופדיה בבתי החולים זיו ופוריה, תקף בשיחה עם N12 את הטענות לפיהן הציבור הערבי אינו ממושמע. "אין פה שום הבדל בין האזרחים הערבים ליהודים. אצלנו למשל במרפאה, מאוד מקפידים על ההיגיינה וממלאים את המלצות משרד הבריאות – מי שלא חייב להגיע מבקשים שיישאר בבית".
מחמוד מנע, אח במקצועו תושב מג'ד אל-כרום, מבקש להבהיר כי כלל התושבים שומרים על ההנחיות ומקפידים למלא אותם. "צריך להפסיק את ההכללה. מי שאומר שחלק מהציבור הערבי שלא שומר אחר ההוראות, שיוכיח. יש מי שמנסה להכניס את הערבים לעגלה של מפרי ההנחיות כמו בחברה החרדית שממשיכה בחתונות ההמוניות. לא היה שום תיעוד כזה בחברה הערבית. עד אז אי אפשר להכליל". ראמז נסאר, פועל במסגרייה שיתף גם הוא: "יום יום אני מקפיד על מסיכה וכפפות. חוץ מזה בעבודה אצלנו שומרים על זה שתמיד נהיה צוות מצומצם".
"כל חיי אני נע בין סכנין לחיפה", סיפר עו"ד איימן אבו ראיה. "לא ראיתי שום הבדל באורח החיים בין הערים. כמו שאין חצי הריון – אז אין חצי בידוד". צריך להתעורר - אנו עם אחד, הערבים והיהודים כאחד עומדים בפני אתגר קיומי".
גם במסגרות החינוכיות, מקפיד המגזר למלא אחר ההנחיות. ח'אתם דאו, מנהל בית הספר היסודי על שם סמיר אל קסאם בכפר רנא, מספר: "אנחנו ממשיכים בלימוד מרחוק ומאוד מקפידים לשמור על קשר עם ההורים והתלמידים. הקפדנו בעבר ונמשיך".