מה יעשו צוותי האוויר של אל על שטסים לתאילנד? ההנחיה החדשה והדרמטית של משרד הבריאות לפיה גם ישראלים ששהו בתאילנד צריכים לשהות בתנאי בידוד במשך שבועיים הובילה את אנשי חברת אל על לשאול מה יקרה עם צוותי האוויר בטיסות שיוצאות לבנגקוק. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הערב (ראשון) דיווחנו לראשונה על הבנות שהתקבלו בין החברה למשרד הבריאות - זאת לאחר שבאל על תהו מה יעשו אם כל חברי צוותי האוויר שלהם ייאלצו להיכנס לבידוד עם שובם מתאילנד.

ההיערכות לנגיף הקורונה שמתפשט בתאילנד (צילום: רויטרס)
צוותי האוויר ייצאו לתאילנד - אך תחת תנאים מחמירים|צילום: רויטרס

על פי ההבנות שהתקבלו, אותם צוותי אוויר יהיו בתנאים מוגנים ויצטרכו לשהות בסמוך לנמל התעופה. בנוסף, על חברי צוותי האוויר אסור יהיה להתערות עם האוכלוסייה המקומית - ולשמור על תנאי היגיינה קפדניים ביותר. רק לאחר מכן ואם אף אחד מהם לא יראה סממנים של חום או חולי כלשהו הם יוכלו לשוב לטיסות ולחזור לארץ.  

ההיערכות לנגיף הקורונה שמתפשט בתאילנד (צילום: רויטרס)
חברי צוותי האוויר ימריאו תחת תנאי מיגון קפדניים במיוחד|צילום: רויטרס

גורמים במשרד החוץ תקפו הערב בחריפות את ההנחיות החדשות של משרד הבריאות, ומסרו שההנחיות פורסמו בניגוד לדעתם וצפויות לגרום נזק רב: "בכל תאילנד יש 34 חולים. בארצות הברית יש 15, מה השלב הבא? לומר לכל מי שנכנס מארצות הברית לישראל שהוא צריך להיכנס לבידוד? לסגור את הכניסה מארצות הברית? זה משול לאזהרת מסע בפועל". 

ההנחיות החדשות של משרד הבריאות: בידוד גם לשבים מתאילנד ומדינות נוספות 

לחדשות 12 נודע היום כי משרד הבריאות מרחיב את ההנחיות ובנוסף על החוזרים מסין, גם מי שחוזר מתאילנד, סינגפור, הונג קונג ומקאו - יתבקש להישאר בבידוד בבית במשך שבועיים‎. ההנחייה הנוכחית לחוזרים עם תסמינים של מחלה כלשהי מהמדינות הללו שאינן סין, היא ללכת להיבדק אצל רופא ולא להיות במגע עם אנשים, וכן לעדכן את אחד מבתי החולים על עצם הביקור באותן מדינות שבהן התפרץ הנגיף.

עד היום, ישראל פרסמה אזהרת מסע גורפת רק לסין, וקראה לאזרחים לשקול נסיעה למדינות תאילנד, יפן, הונג קונג, סינגפור, מקאו, דרום קוריאה וטייוואן (נוסף על סין). ההנחיות כרגע לחוזרים מאותן מדינות רלוונטיות למי שלא הופיעו אצלו תסמינים וגם לאלה שמופיע אצלם אחד התסמינים האלה: חום מעל 38 מעלות, שיעול, קושי בנשימה או תסמין נשימתי אחר.

פינוי חולה עם חשד לקורונה לבי
הנחיות משרד הבריאות הורחבו למדינות נוספות |צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

אנשים שהופיעו אצלם תסמינים, צריכים כאמור לגשת למרפאה או לבית חולים, בתיאום והודעה מראש על ההגעה, תוך כיסוי האף והפה במסכה או בבד והימנעות ממגע עם אנשים אחרים, עליהם להימנע מנסיעה בתחבורה ציבורית ולהתנהג בהתאם להוראות המפורטות באתר המשרד. מי שהיה בסין, תאילנד, סינגפור, הונג קונג ומקאו במהלך 14 הימים האחרונים נדרש להישאר בבידוד בביתו עד להשלמת 14 ימים ממועד השהייה באותן המדינות ולדווח על כך למשרד הבריאות.

בדיקת חום לנוסעים בסין (צילום: Novikova_Irina, ShutterStock)
צילום: Novikova_Irina, ShutterStock

באשר למי שחוזר מאותן מדינות במהלך 14 הימים האחרונים, גם אם לשהות קצרה, משרד הבריאות מורה להם שלא לצאת למרחב הציבורי ולא לשהות במקומות ציבוריים - ובכלל זה מוסדות חינוך, מקומות עבודה, תחבורה ציבורית, מקומות בילוי וקניות, בתי חולים ומרפאות. "הנחיה זאת ניתנת בשל התפשטות המחלה הנגרמת על ידי נגיף הקורונה בסין ובמדינות נוספות וכדי למנוע ככל האפשר התפשטותה בישראל", נמסר.