על רגע התפשטות נגיף הקורונה, שר הביטחון נפתלי בנט התראיין הערב (שלישי) במהדורה המרכזית של חדשות 12. בנט דיבר במהלך הריאיון על ההנחיות הצפויות בניסיון להשתלט על המגפה, על הגדלת כמות הבדיקות וגם על האמצעים הטכנולוגיים שיסייעו להתחקות אחרי חולים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אנחנו כרגע עדיין בצמיחה הנדסית, בקצב הולך וגדל – אנחנו בקצב יומי של בערך 50, לפני שבוע היינו רבע מזה ולפני שבועיים אחד חלקי 16. הגרף מתחיל לעלות, אנחנו נכנסים לתקופה מורכבת ואנחנו נעבור את זה ביחד", אמר בנט.
שר הביטחון הוסיף כי לצד ההנחיות, הדבר החשוב ביותר הוא לא להיפגש עם אנשים מבוגרים. "יש חיבור אחד שהוא הכי קטלני: זה כשסבא פוגש את הנכד, כשזקנים פוגשים צעירים". הוא הסביר כי רבים מהאוכלוסייה, בעיקר הצעירים, יכולים להיות נשאים של הנגיף וכלל לא להרגיש בכך – "אם תלכו לבקר את סבא וסבתא אתם תדביקו אותם. יותר מזה, הצעירים מדבקים ככל הנראה יותר משאר האוכלוסייה".
בנט הוסיף כי העניין חמור משום שכחמישית מהמבוגרים מעל גיל 80 שיידבקו בווירוס - עלולים למות: "לכן, ההוראה הכי חשובה ותפנימו את זה, אל תגעו בסבא וסבתא, אל תלכו לבית שלהם. תתקשרו עשרות פעמים".
"יש לנו יכולת לקלוט את כל הנשאים שיהיו"
שר הביטחון אמר שהוא משתף פעולה על המל"ל, ראש הממשלה ומשרד הבריאות על מנת "לשלוף" מתוך האוכלוסייה הכללית את הנשאים ולהעביר אותם למלונות. "לפני כמה שעות נכנסו החולים הראשונים למלונית בת"א, מחר ייכנסו למלונית בירושלים. יש לנו יכולת לקלוט את כל הנשאים שיהיו, אין מגבלה".
בנושא הגדלת כמות הבדיקות, שר הביטחון אמר כי הם רוצים להגיע לרבבות נבדקים: "30-40 אלף ביום". עוד הוסיף כי משרד הבריאות והביטחון עובד כרגע באופן מאומץ, כדי להשיג ולייצר כל מיני שיטות על מנת להגיע למספר גבוה של נבדקים. למרות שכרגע יש תור מאוד ארוך לבדיקות, בנט הוסיף כי משרד הבריאות, רה"מ, מערכת הביטחון, צה"ל ופיקוד העורף נרתמים למשימה כדי להגביר את כמות הבדיקות. "זה מבצע לוגיסטי ענק שאנחנו נוביל", הוסיף.
"מצבים קיצוניים דורשים אמצעים קיצוניים"
על רקע הפרסום לפיו הממשלה אישרה את האמצעים הטכנולוגיים שיעזרו לאיכון חולי קורונה, אמר בנט כי: "מצבים קיצוניים דורשים אמצעים קיצוניים". עוד הוסיף: "אנחנו במצב חירום ממשי. אם לא נפעל במהירות אנחנו עלולים להגיע למצב של איטליה וימותו פה אנשים. נפעיל את כל מה שאנחנו יכולים כדי להציל חיים".
בתגובה לביקורת, השר אמר כי הוא חרד לזכויות הפרט, אבל "קודם כל צריך לחיות כדי שיהיו זכויות". "אם נמות גם לא יהיו לנו זכויות לפרטיות; אנחנו במאבק להציל חיים וזה יותר חשוב", הוסיף.