מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ושר הביטחון נפתלי בנט התראיינו הערב (ראשון) באולפן חדשות 12, המהדורה המרכזית. ברקע, ישראל צפויה לעבור בשעות הקרובות את רף ה-1,000 חולים בקורונה - וייתכן שאף יותר מכך. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב התייחס בראיונו להצהרתו של ראש הממשלה - שטען שהיום כבר יהיו 3,000 בדיקות ביום בישראל. "אני מקווה שעמדנו ביעד שהצבנו לעצמנו, ואם לא היום אז מחר. אנחנו עובדים מסביב לשעון כדי להשיג את אותם המטושים ושיהיו לנו עוד מעבדות, כדי להגיע לכמה שיותר אנשים".

"אנחנו רוצים שהתשובות יהיו תקפות ומקצועיות", אמר בר סימן טוב בהתייחסו למספר המעבדות בישראל שיכולות לבצע בדיקות. "אנחנו בהתחלה למדנו את הווירוס במעבדה אחת, העברנו לעוד ארבע מעבדות ואז לעוד. יש מדינות שונות שבהתחלה לא עשו בדיקות בעצמן והפנו את הבדיקות למדינות אחרות".

מנכ
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב|צילום: n12

"יש בכל רגע נתון 200 אלף איש במדינה שרוצים לעשות בדיקה", אמר. "זה לא אפשרי בישראל - ובאף מדינה אחרת. גם דרום קוריאה עושה 15 אלף בדיקות ביום, בישראל זה מקביל ל-3,000 בדיקות ביום. אנחנו צריכים למקד את המאמץ שלנו בדברים שיעזרו לנו להיאבק במגפה".

מנכ"ל משרד הבריאות התייחס לדיווחים על משברים וחילוקי דעות בין משרד הבריאות למשרד הביטחון, ואמר: "אני רוצה לומר תודה למשרד הביטחון, גם לצבא, גם למשטרה - מה שעם ישראל צריך זה שכולנו נעבוד ביחד. ואני גם מחויב לזה, גם שר הביטחון. אנחנו צריכים לעבוד ביחד, זאת הדרך היחידה שלנו להצליח". 

גם שר הביטחון בנט התראיין הערב במהדורה המרכזית, ונשאל בראיון על המתחים בין משרד הבריאות למשרד הביטחון על רקע דרך הטיפול במשבר. לכך השיב: "אין דבר כזה. משרד הבריאות הוא היחיד שקובע מה צריך לרכוש ומינהל הרכש במשרד הביטחון הוא ספק עבור משרד הבריאות. הדיווח לא נכון, אנחנו מבצעים את ההוראות. זאת אומרת אם משרד הבריאות אומר שאנחנו צריכים ככה וככה מכונות הנשמה או ציוד מיגון - אז אנחנו הזרוע הביצועית שלו. אנחנו במאמץ לאומי ביחד".

"כל משרדי הממשלה שותפים למאמץ הלאומי", אמר בנט. "ראש הממשלה מכריע. אני רוצה להרגיע את הציבור - אנחנו עובדים ביחד בצורה טובה מאוד, אנחנו משרתים את משרד הבריאות, הם הלוחמים בחזית ואנחנו עוזרים להם בכל דבר שהם צריכים. אם צריך להקים להם שמרטפיות או מוקדי חירום, ואם צריך לנסוע לקצה העולם כדי להשיג מסכות - אנחנו נעשה את זה עבורם".

נפתלי בנט בראיון לרינה מצליח (צילום: n12)
שר הביטחון נפתלי בנט|צילום: n12

"את מה שאני צריך לומר אני אומר בחדרים הסגורים. המוח צריך להיות וחייב להיות משרד הבריאות כי הם המומחים. הצד הלוגיסטי והחירומי זה המומחיות שלנו. ב-95 אחוז מהדברים העסק פועל נהדר. מטבע הדברים, ואני ככה מצפה שיהיה - יהיו אי הסכמות מדי פעם. זה בסדר שאני מציג עמדה והיא לא מתקבלת. זה לא סוד, אני באמת חושב שעדיף לנו לעשות רבבות בדיקות, בממדים גדולים, כדי לשלוף את הנדבקים מהקהילה".

כשנשאל השר האם יתכן שמתחים בינו לבין ראש הממשלה משפיעים על דרך הטיפול במשבר, השיב: "ראש הממשלה פועל בצורה הכי מקצועית שהוא מסוגל, במשרד הבריאות עובדים בצורה הכי מקצועית שהם יכולים. התהליך הוא נכון וזה בסדר גמור שלפעמים יש מחלוקות, אבל יש גם מנגנון הכרעה".

"אני רוצה להגיד שבשבועיים האחרונים הגל צפוי לעלות, גם גל ההדבקות וגם האשפוזים", הוסיף בנט. "במערכת הביטחון אנחנו לוקחים אחריות על הזקנים הבודדים שאין לנו משפחה תומכת, אנחנו ננסה להגיע לכל מבוגר בישראל כדי לבודד אותם".

מוקדם יותר, על רקע התמשכות משבר הקורונה והתפשטות הנגיף בישראל, שבקרוב יהיו בה כ-1000 נדבקים, שר הבריאות יעקב ליצמן הגיע לריאיון בחדשות 12 - והצהיר כי בממשלה שוקלים להאריך את שעון החורף על מנת לגרום לכך שפחות אנשים ייצאו לרחובות - ודחה את הטענות על חוסרים במערכת הבריאות.  

ליצמן על ההנחיות: לא נהסס לנקוט צעדים חמורים (צילום: חדשות)
שר הבריאות, יעקב ליצמן|צילום: חדשות

"אנחנו שוקלים להאריך את שעון החורף", אמר שר הבריאות ליצמן, והוסיף ששר הפנים אריה דרעי כבר פועל לממש את המהלך הזה. המטרה: לגרום לכך שיחשיך מוקדם כדי שאנשים ייצאו פחות לרחובות - וכך יפחת הסיכון להדבקה.