משרד הביטחון, אגף המבצעים, הלוגיסטיקה והנכסים שמובילים את מהלכי שוה"ם לפינוי ושיווק מחנות ואגף ההנדסה והבינוי במשרד, השלימו היום (שני) את פינויו ההיסטורי של נמל התעופה על שם דב הוז – "שדה דב" , לאחר 81 שנות פעילות. את כל האירוע המיוחד הזה תיעדו מצלמות של אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון. שדה דב התפרס על כ-750 דונמים ושימש כנמל תעופה אזרחי וצבאי עד לסגירתו ביולי 2019.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
פינוי שדה דב במספרים: אגף ההנדסה והבינוי פינה בסך הכל למעלה מחצי מיליון מ"ר של מבנים צבאיים, סככות מטוסים, גדרות, משטחי אספלט, משטחי בטון וכמובן את מסלול ההמראה באורך 1,741 מטרים. בנוסף, פונו כ-2,500 מטר של גדרות היקפיות.
מגדל הפיקוח הוכרז כמבנה לשימור ויישאר כשטח ציבורי בשכונת המגורים העתידית שתוקם במקום. את השטח המפונה ימסור אגף אמון (מבצעים, לוגיסטיקה ונכסים) במשרד הביטחון לידי רשות מקרקעי ישראל, כחלק מהסכם שוה"ם לפינוי והעתקת מחנות צה"ל ממרכזי הערים, לקראת שיווקו להקמת אלפי יחידות דיור ושטחי מסחר לטובת הציבור.
סמנכ"ל וראש אגף אמון, נתי אפרתי מסר בתגובה: "פינוי שדה דב הוא אבן דרך מרכזית במימוש החלטת הממשלה ותכנית שוה"ם (שיווק והעתקת מחנות) להוצאה היסטורית של מחנות צה"ל ממרכזי הערים. אנו ממשיכים בעבודות לפינוי מחנות מרכזיים נוספים, בהם צריפין, תל השומר ועוד. בשנים הקרובות נפנה אלפי דונמים נוספים לטובת הקמת עשרות אלפי יחידות דיור ומיליוני מ"ר של שטחי מסחר ותעשייה".
סמנכ"ל וראש אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון, ארז כהן, מסר בתגובה: "מרגע קבלת המשימה מממשלת ישראל, פעל האגף מסביב לשעון, יחד עם קבלני פינוי מקצועיים ועשרות כלים הנדסיים, כדי להשלים את הפינוי כנדרש וכל זה תוך שימור מגדל הפיקוח ההיסטורי. העבודות נעשו במהירות, רגישות ונחישות, תוך התחשבות בתושבי השכונות הסמוכות וכל זאת על מנת לעמוד בלוחות הזמנים".