בעקבות מזג האוויר הסוער והגשמים הרבים שירדו, תיעוד מהכינרת שפורסם הבוקר (ראשון) וצולם החודש מראה כיצד התמלאה, במיוחד ביחס לשנה שעברה באותו החודש בדיוק. מרשות המים נמסר שמפלס הכנרת עלה ב-8 ס״מ מיום שישי האחרון. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מתחילת עונת הגשמים המפלס עלה ב-1.49 מטרים, מתוכם 1.13 מטרים מתחילת חודש ינואר. כדי שהכינרת תהיה מלאה לגמרי חסרים עוד 1.61 מטרים.

בשש השנים האחרונות כמעט לא שאבו מים מהכינרת, אבל בשבועות האחרונים החליטו במוביל הארצי להגדיל את השאיבה בצורה ניכרת וההערכה היא שישאבו בחודשים הקרובים כ-100 מיליון קוב של מים. בעשור הקודם שאבו מהכינרת מדי שנה כמות גדולה פי 3.

הכנרת היום (צילום: יובל גסר צילומי אוויר ‎)
הכינרת החודש|צילום: יובל גסר צילומי אוויר ‎

המהנדסים של חברת "מקורות" ביצעו בשבוע שעבר בדיקות ראשוניות כדי לאמוד את תקינות סכר דגניה, שהוקם ב-1931 ומאז נפתח רק פעמיים – ב-1969 וב-1992. זה קורה כיוון שכמויות הגשמים המפתיעות בחורף האחרון הכניסו את כולם לכוננות, לקראת האפשרות שהכינרת תתמלא כבר השנה.

במסגרת אותה בדיקה, סכר דגניה, ששומר כבר דורות על גובה המפלס בכינרת, התרומם היום לאט-לאט ונפתח לרווחה. יואב דקל, מנהל מרחב צפון ב"מקורות" אמר: "אנחנו צופים שיש סבירות גבוהה שצריך לפתוח השנה את הסכר, כרגע זה בדיקת מערכות בלבד. זה בוודאי לא יקרה בחודש הקרוב אבל אירוע גשם עוצמתי אחד יכול לשנות את כל התמונה".

הכנרת בשנה שעברה (צילום: יובל גסר צילומי אוויר ‎)
הכינרת בשנה שעברה|צילום: יובל גסר צילומי אוויר ‎

ד"ר עמיר גבעתי מחברת קליימסל, אמר: "גם אם זה לא יקרה השנה ופברואר יהיה ללא סערות, יש סיכוי גבוה מאוד שיקרה שנה הבאה כי הכינרת תרד בצורה מתונה. מספיקה שנה ממוצעת בשנה הבאה נפתח את סכר דגניה".

אפילו אם לא ירד יותר גשם עד סוף החורף, הכינרת תמשיך ותעלה בעוד כמטר לפחות כתוצאה מהזרימות בנחלי הצפון.החשיבות של פתיחת הסכר בזמן היא קריטית, כי תזמון לא נכון עלול להביא להצפה של טבריה והיישובים השכנים.‎