בחוות "פארמוקן" לגידול קנאביס רפואי בצפון הארץ עוברים הסטודנטים שיעורים במסגרת הלימודים האקדמיים במחלקה למדעי ההתנהגות. המכללה האקדמית עמק יזרעאל היא הראשונה בעולם לעשות זאת. "חשבנו על מהו דבר חדשני שיכול לתרום לאנושות וגם להוות מקצוע מכובד לתלמידים שלנו", סיפר פרופסור יצחק הרפז, נשיא המכללה. "גילינו שמה שעוזר הוא קנאביס רפואי. תחום הולך וגדל, ישראל הופכת להיות מעצמה של קנאביס".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הסטודנטים בתכנית לומדים דברים שקשורים לגידול, ההרכב הכימי של בצמח, פרמקולוגיה, וגם את ההיבט השיווקי והכלכלי בתחום. "הייתה התעניינות אדירה", מספר הרפז. "החוג למדעי ההתנהגות שבמסגרתו ההתמחות הזו, הכפיל את עצמו. יותר מ-100 אחוז נרשמו רק בגלל הדבר הזה".
ד"ר אפרת בראל, ראש התוכנית במכללה סיפרה: "אנחנו בונים את התוכנית תוך כדי תנועה ורואים שהקנאביס נוגע בכל תחום בחיים שלנו. אנחנו הראשונים בעולם מבחינת תכנית אקדמית להוראה ולחקר הקנאביס". "אנשים צריכים לדעת איך להשתמש בזנ בתורה שתעזור להם". סיפרה שי שחר, סטודנטית בתכנית. "זה תפקיד שהיום חסר בשוק".
תחום נוסף שהפך למקצוע אקדמי הוא ספורט ימי. שם, הסטודנטים מתנסים בקייקים, גלשני סאפ, גלשני רוח, סירות מסוגים שונים ועוד. גיל הורוביץ, ראש החוג להתמחות ימית במכללת אוהלו סיפר: "יש פה אווירה קצת שונה ממסגרת הלימודים הרגילה – הכיתה שלנו היא בעצם הים.
"זה מרחב פתוח, יש לזה הרבה יתרונות", הוא מסביר. "הבוגרים יוכלו אחר כך להיות מורים בבתי הספר הימיים של משרד החינוך ברחבי הארץ". מונה זידאן, סטודנטית במכללה סיפרה: "זה היה החלום שלי ללמד ילדים איך להרגיש את הים. לשנות משהו באוכלוסייה הערבית. להביא ילדים שיראו – יש עוד ספורט חוץ מכדורגל".