מתא הטייס לחדר הניתוח: אופיר פלדי בן ה-36 שירת בחיל האוויר כטייס מסוקי קרב. כשהשתחרר החליט לנסות ולהנחיל את הכלים שרכש בחיל האוויר גם בחברות אזרחיות ולגרום לשיפור בעבודתן. לאחרונה, השתלב בפרויקט מיוחד בבית החולים בילינסון שהביא לתוצאות מרשימות בתחום עבודת הצוות, התחקור והמוטיבציה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
פלדי סיפר על מודל הלמידה כפי שהוא נהוג בחיל האוויר הישראלי, ועל היתרונות שביישומם בתחומים אזרחיים: "לאורך כל קורס הטייס וגם בהמשך כשאתה כבר טייס מן המניין מלמדים אותך שאין טיסה שלא מתוחקרת לא משנה אם זו טיסה מבצעית או אימון קצר, היכולת להיות מסוגל לנתח את הכל בפתיחות ומתוך תחושת אחריות אישית היא כלי משמעותי בהפיכה מ'טוב' ל'מצויין'".
לשם מימוש החזון שלו, הקים פלדי בשנת 2012 את חברת "שמיים" שעד מהרה החלה לעבוד עם חברות רבות בישראל ובעולם. לאחרונה, הגיעו להישגים מרשימים בפרויקט משותף עם מחלקת העיניים בבית החולים בילינסון.
בעבודה המשותפת השתמש בית החולים בשיטות של פלדי והחברה שלו על מנת לשפר ולטייב את תהליכי הכשרת הרופאים המתמחים ואת הרמה המקצועית שלהם בביצוע ניתוחי קטרקט. במהלך העבודה הרופאים שלקחו חלק במיזם היו צריכים למלא בסיום כל ניתוח מעין תחקיר ובו נקודות ולקחים מרכזיים.
לאחר שבוצעו מספר רב של ניתוחים נאספו הציונים ונמצא כי חלה עליה של כ-20% ביכולת המתמחים לדבר בצורה חופשית בדיונים מקצועיים עם מומחים, עלייה של 15% בהנאה ממשימות מאתגרות, עליה של 16% עליה בעבודת הצוות ועלייה של כ-10% ביכולת לקיחת אחריות אישית בעבודה. "הפרויקט לימד אותי איך להשתמש בחוסר הצלחה ולהפוך אותו לבעל ערך", אמר אחד המתמחים שהשתתף בפרויקט.
מנהלת המחלקה פרופ' אירית בכר: "התהליך שעברו המתמחים, חלחל לכל המחלקה, וכיום גם הרופאים הבכירים מציגים לעמיתיהם מקרים שהם טיפלו בהם ומתחקרים את עצמם. היום, אם מתרחש סיבוך בניתוח יש הבנה כי מקרים כאלה הם הזדמנות ללמידה ושיפור ביצועי כלל המחלקה".