שר הפנים אריה דרעי, הודיע הבוקר (שני) שיפנה מיידית ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, כדי שזה יבקש דיון נוסף בבית המשפט העליון בעניין פסק הדין שפורסם אתמול, שהעניק מעמד פליט בישראל למשפחה מחוף השנהב. על פי הפסיקה, מילת נשים יכולה להיות עילה לקבלת מעמד פליט בישראל – מה שמהווה תקדים משפטי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"מדובר בפסק דין שעלול להיות בעל השלכות קשות מאד ולשנות לחלוטין את מדיניות ההגירה של ישראל", אמר דרעי. "בעקבות פסק הדין, יכולות להגיע לישראל נשים רבות מאפריקה ואנחנו נצטרך לקלוט אותן אם באזור מגוריהן מתבצעת מילת נשים. זה בלתי מתקבל על הדעת ואני מתכוון להיאבק בכך. אסור לשנות את מדיניות ההגירה הקיימת״.
אחרי הכרת העליון במילת נשים כעילה למעמד של פליטות, גורמים ברשות האוכלוסין וההגירה חוששים מהכרה במעמדם של אלפי פליטים. הגורמים אמרו הבוקר לגלי צה"ל כי החלטת העליון יוצרת בעיה שעלולה לצאת משליטה, ולכפות הכרה באלפי פליטים, ואף יותר.
אתמול הורה בית המשפט העליון למדינה להעניק מעמד פליט ל-4 בני משפחה; זוג הורים ושתי בנותיהם, בשל חשש שהמשפחה המורחבת תבצע מילת נשים בבנות אותה משפחה. מאז קום המדינה הכירו הרשויות בישראל בפחות מ-200 בני אדם כפליטים, כך אחוז ההכרה בבקשות המקלט עומד על פחות מאחוז אחד.
על פי נתוני האו"ם לפחות 200 מיליון נשים בעולם עברו מילת נשים בחייהן, ביותר מ-30 מדינות בהן סומליה, גינאה, סודן ומצרים. בישראל שוהים אלפי בני אדם מהמדינות הללו, לכן חוששים ברשות האוכלוסין וההגירה חוששים כי יצטרכו להכיר ברבים מהם – נוסף על זרים שעתידים להגיע לישראל שיגישו בקשת מקלט.