בפעם הראשונה בהיסטוריה: נבחרת של רוכבי סוסים אולימפיים תייצג את ישראל באולימפיאדה בטוקיו. קבוצה של כמה ישראלים שגדלו בארץ ובשלב מסוים עזבו הכול כדי להתקדם בחו"ל בשילוב עם מספר יהודים מרחבי העולם ששמחו לייצג את ישראל - הם שהביאו להשגת כרטיס הכניסה ההיסטורי לתחרות. "במשפחה שלי אם אתה צריך לבחור אם לייצג את ארה"ב או את ישראל – ברור במאה אחוז שהבחירה היא ישראל", אומרת דני ג'י וולדמן שהגיעה השבוע במיוחד מהולנד כדי להתחיל באימונים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
דן קרמר, חבר נוסף בנבחרת, נולד וגדל במושב היוגב שבעמק יזרעאל. הוא התחיל לרכוב עוד בתור ילד, ולא ויתר גם על השירות הצבאי ביחידה מובחרת בצה"ל למרות שזכה לתעודת ספורטאי מצטיין. אחרי הצבא עזב לבלגיה, שם הוא משמש כיום כמנהל חוות סוסים בבריסל. "יש איזשהו רף מסוים שכדי לעשות אות אנחנו צריכים להעתיק את החיים שלנו למדינה כמו אירופה או ארה"ב - בריסל זה די המרכז של הספורט", מסביר דן.
מדובר בענף האולימפי היחיד שבו מעולם לא הייתה כל הפרדה מגדרית וכזה מאפשר לרוכבים, רוכבות, סוסים וסוסות להתחרות זה בזה באין מפריע. גם הנבחרת הישראלית אינה יוצאת דופן בהקשר הזה - ומורכבת מכל המינים. "כשאני מנצחת בתחרות אני לא חושבת 'וואו, אני האישה היחידה'", מתארת דני ג'י וולדמן. "אני רוכבת על סוסה ויש לי סוג של שותפות איתה, זה סוג של כוח נשי ואני אוהבת את זה שאנחנו יכולות לצאת לשם ו'לכסח לגברים את הצורה'".