לפני כשנה וחצי שמו שני רופאים בכירים בבית החולים סורוקה קץ לחייהם, ואמש (חמישי) נודע לחדשות 12 על מקרה טראגי נוסף שקרה לאחרונה - התאבדותו של רופא בכיר בן 57. בנוסף על כך, שני מתמחים ברפואה אושפזו לאחרונה במחלקה פסיכיאטרית. בסורוקה טוענים כי אין קשר בין המקרים, אך הנתונים החריגים מעלים את השאלה: האם אכן מדובר בצירוף מקרים בלבד?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

שני המתמחים שסבלו לאחרונה מהתפרצות של מחלות נפש קשות, טרם חזרו לעבוד בבית החולים ולא ברור כלל אם יחזרו ומתי. לפי גורם בכיר במערכת הבריאות, אין זה נכון לקשור בין ההתאבדויות לבין האשפוזים עקב העובדה שבכל בית חולים ישנם רופאים שמתאשפזים בגלל התפרצויות של מחלות פסיכיאטריות.

רופאים בבית חולים (צילום: משה שי, פלאש 90, חדשות)
אילוסטרציה|צילום: משה שי, פלאש 90, חדשות



ואולם, מדובר בצירוף מקרים מטריד ומדאיג. חישוב מתמטי פשוט מעלה כי בשנה וחצי האחרונות 0.5% מהרופאים בבית החולים סורוקה התאבדו או התאשפזו במחלקות סגורות. 

מבית החולים סורוקה נמסר בתגובה: "מדובר באירועים שונים וכואבים, שאין קשר ביניהם למעט סמיכות הזמנים. בבית החולים קיימות תכניות לליווי ולתמיכה מקצועית ואישית לצוותים, ואנו פועלים כדי למגר את הסטיגמה המלווה את הסובלים מתחלואה על רקע נפשי".

ד"ר צבי פישל, יו"ר איגוד הפסיכיאטריה, מסר בתגובה: "ליבנו עם חברינו מסורוקה ועם בני משפחות הרופאים שסיימו חייהם בצורה טראגית. רופאים מדורגים גבוה באוכלוסית הסיכון לאובדנות בין היתר בשל לחצים ועומסים לעיתים בלתי סבלים. דכאון הנה מחלה שכיחה כאשר בין 10-20% מהאוכלוסיה ילקו בה, לצערנו עד 15% מאותם חולים בדכאון מסיימים חייהם בהתאבדות בשל היעדר טיפול מתאים. התסמינים לדכאון הם בין היתר תחושת כאב נפשי, מועקה, עצב עמוק והיעדר כוחות לתפקד - העלאת המודעות לאותם תסמינים ולחשיבות של קבלת טיפול במקרה של דכאון יכולה להציל חיים. איגוד הפסיכיאטריה קורא לכל מי שחש דכאון ומצוקה לפנות מייד לאבחון אצל פסיכיאטר לקבלת טיפול מתאים".