אחת המנות הפופולריות ביותר בבתי הקפה בארץ היא ארוחת הבוקר הישראלית, שעשירה במאפים, מטבלים וחביתות. אולם תחקיר "תוכנית חיסכון" חושף את התנאים המפוקפקים בהם הן עלולות להיות מוכנות. תחקירן התוכנית החל לעבוד בסניף של רשת "קפה קפה" המצליחה כמלצר, ותיעד במצלמה נסתרת את ההתנהלות במטבח.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כך, למשל, חרף העובדה שבהתלמדות למד שעליו לזרוק את שאריות ארוחת הבוקר של הסועדים לפח – כשהוא מתחיל בעבודתו בפועל הוא מקבל הנחיה אחרת: לשמור את שאריות המטבלים והלחמים לטובת הסועדים הבאים. התחקירן בדק את הנהלים המטרידים עם שתי מנהלות משמרת משני סניפים שונים וקיבל את אותה התשובה: כך יש לפעול.
מה מצאנו במנות בתי הקפה? לחצו כאן
ומה מוכרים לכם בחומוסיות ושווארמיות? לחצו כאן
במקרה אחר, גילה כיצד מנה שמוחזרת בדרישה להכינהּ מחדש – אולם בפועל, הטבחית פשוט מוציאה ממנה את הרכיבים שלא כלולים בהזמנה, במקום להכין מנה חדשה לבקשת הלקוח. במקרה שלישי, טבח סידר את הרטבים כשהוא מלקק מאצבעותיו את שאריות המזון – ומיד לאחר מכן מערבב איתן את הסלט, מבלי לשטוף את ידיו.
מרשת "קפה קפה" נמסר בתגובה: "התחקיר נערך בסניף עזריאלי תל אביב, המנוהל על ידי זכיין, ואם ממצאיכם יאומתו, העניין יטופל בחומרה רבה - שהרי הדבר מצביע על הפרה בוטה של חוזה הזכיינות מול הרשת ובניגוד מוחלט לסטנדרטים המקובלים. סניף בת ים נסגר לפני כחודשיים, לאחר שהופעל על ידי זכיין שהפר את תנאי הסכם הזיכיון, והרשת פעלה לפינויו מהסניף. מבלי לגרוע מן האמור, אנו מקדמים בימים אלו מהלך 'תו איכות ובטיחות במזון', ובמסגרתו יוצב סימן 'תו איכות' בכניסה לסניפים ויצביע על כך שהסניף עבר בהצלחה בדיקת בטיחות במזון".