הלל דחבש בן ה-19 נפטר אתמול (שני) כתוצאה מסיבוך של מחלת השפעת, כך נמסר מבית החולים שערי צדק בירושלים. לפי הודעת בית החולים, הצעיר הגיע לבית החולים אתמול במצב קשה, ללא דופק ותוך כדי פעולות החייאה. במשרד הבריאות מזהירים כי רק כשמינית מהישראלים מחוסנים נגד שפעת - ירידה בהשוואה לשנים שעברו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הצעיר טופל תחילה בתוך הקהילה, אולם לאחר שהתמוטט הובהל לבית החולים. במהלך הנסיעה באמבולנס, החל לאבד סימני חיים. רופאי המיון וטיפול נמרץ הצליחו להחזיר לו דופק, ומיד חיברו אותו למכשיר ECMO המחליף את פעולת הלב - אך מצבו הידרדר עד כדי אי-ספיקת מערכות כללית. לאחר מספר שעות, הלך הצעיר לעולמו.
דחבש נולד וגדל כל חייו בנריה שבחבל בנימין, והוריו ידידיה וישראלה הם מוותיקי היישוב. "הוא היה אהוב על כולם", אמרו בני משפחתו. עוד ציינו כי דבחש הדריך ילדים ובני נוער ביישוב, ואף התנדב בתחומים שונים בהם שמירה על חוות בודדים, השלמת מנייני תפילות ביישובים קטנים, ושיפוץ מעיינות.
מבית החולים נמסר כי הם משתתפים בצער משפחתו של הצעיר, וקוראים לציבור להתחסן נגד שפעת. לפי נתוני משרד הבריאות, בשנת 2020-2019 נספרו 98 חולים קשים – ומתוכם תשעה נפטרו.
מדובר בעלייה במקרי התחלואה הקשים: ב-2019-2018 זוהו 45 חולים קשים, שמתוכם 17 נפטרו. ב-2018-2017 חלו 77 איש באופן קשה ו-37 מתוכם מתו. כיסוי חיסוני השפעת, לפי נתוני המרכז הישראלי לבקרת מחלות, הוא 15.7% לעומת 17.2% בשנה שעברה ו-18.1% לפני שנתיים.
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, קורא לציבור הרחב להתחסן נגד המחלה, שהשנה קשה במיוחד. "אנחנו עוקבים אחרי מספרי השפעת, והשנה הם קשים במיוחד", אמר. "היא התחילה מוקדם יותר, והיא עולה בקצב מהיר יותר. התחלואה קשה. יש מה לעשות: לכו להתחסן, זה הדבר הפשוט והבטוח ביותר שכל אחד יכול לעשות, ראשית עבור עצמכם – זה יחסוך לכם תחלואה במחלה קשה; וגם עבור הציבור כולו. לכו להתחסן".
איגוד רופאי בריאות הציבור של ההסתדרות הרפואית הוסיף: "המקרים הטרגיים של תמותה משפעת ממחישים לנו כי שפעת היא מחלה מסוכנת הגורמת לתמותה ולתחלואה חמורה ומאיימת על בריאות הציבור. אנו קוראים לציבור למהר ולהתחסן".
עוד נמסר: "ניטור השפעת של משרד הבריאות מצביע על התחלה מוקדמת של עונת השפעת ואפשרות לעונה קשה במיוחד. מערכת הבריאות סובלת ממחסור אדיר במשאבים שלא יאפשר לה לתת מענה הולם לתחלואה הצפויה בחורף הקרוב. לא ניתן לחכות לבחירות ויש צורך לתת טיפול חירום לבתי החולים, מרפאות הקהילה ושירותי בריאות הציבור.
זהו אינו מקרה המוות הראשון השנה שנקשר לשפעת: נערה בת 14, שסבלה ממחלות רקע, הלכה גם היא לעולמה. בנוסף, גבר כבן 40 ללא מחלות רקע מאושפז במצב אנוש לאחר שחלה בשפעת וסבל מקריסה לבבית, וילדה בת 10 מאושפזת במצב קשה לאחר שחלתה בשפעת. לילדה לא נשקפת סכנת חיים, ועוד לא ברור אם מצבה אכן נגרם מסיבוך של המחלה.