מאז סגירת שדה דב נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר הישראלים שמגיעים במכוניות לאילת - מה שהוביל גם לעלייה בתאונות הדרכים בכביש 90. הכביש הזה, שגם כך נחשב למסוכן, נהיה הרבה יותר עמוס – מה שהביא את משטרת התנועה להוציא סדרת מבצעי אכיפה נרחבים במקום, תוך שימוש ברחפנים ומצלמות טלסקופיות על גבעות מרוחקות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כיצד תופסים אתכם עוקפים, נוהגים במהירות מופרזת ומסכנים חיים בכביש 90? האמצעי הראשון שמשמש את משטרת התנועה הוא מצלמה עם זום גדול שהוצבה במיקום מסווג וחולשת על כמעט 3.5 קילומטרים. כך מצליחים השוטרים לראות את מספרי המכוניות ולרשום דוחות לנהגים שעוברים על החוק. את הדוח מהמצלמה הזאת תקבלו בדואר, הביתה, יחד עם תמונה של הרכב שלכם מבצע את העבירה.
אמצעי נוסף שבאמצעותו אוכפים השוטרים את החוק הוא הרחפן. כך, למשל, ניתן לראות רכב מבצע עקיפה דרך קו הפרדה רצוף. הרחפן עוקב אחר המכונית ללא הפסקה ושומר איתה על קשר עין שניידת שנמצאת בהמשך הכביש עוצרת אותה.
כשאתם רואים את ניידות המשטרה נוסעות לאורך כביש 90, עליכם לדעת שהן מודדות את המהירות שלכם תוך כדי נסיעה. הניידות מזהות את המהירות המופרזת באמצעות מכשיר שמותקן עליהן. השוטרים נוסעים אחר הרכב, עוצרים את הנהג ורושמים לו דוח.
מתחילת השנה חילקה המשטרה 11 אלף דוחות בכביש 90, אלף מתוכם על דבר בסיסי כמו ציות לתמרורים. השאר - עבירות בריונות בכביש, נהיגה במהירות מופרזת ועקיפה בלתי חוקית. מספר הנפגעים בשנה שעברה עמד על 17 והשנה עלה כבר ל-25.