תינוק בן 10 חודשים הובהל לאחרונה אל בית החולים קפלן אחרי שחש ברע, לא הצליח לבלוע והקיא דם. לאחר שעבר צילום רנטגן, נדהמו הרופאים לגלות כי בוושט שלו תקועה סיכת מ"מ (מפקד מחלקה), השייכת לאמו - קצינה בצה"ל. הסיכה הוצאה בניתוח והתינוק שוחרר לביתו כמה ימים לאחר מכן.
עקב גודלו וצורתו החריגים של הגוף הזר הוזעק צוות משולב של מומחי גסטרו, אף אוזן גרון וטיפול נמרץ לילדים אל בית החולים והתינוק הוכנס מיד לחדר הניתוח. לאחר פעולה ממושכת ומורכבת שדרשה זהירות רבה הצליחו הרופאים להוציא את הסיכה בשלמותה. התינוק התאושש במשך שלושה ימים בבית החולים ואז שוחרר לביתו כשהוא מרגיש טוב.
הוריו של התינוק סיפרו כי הוא שכב במיטתו, ולאחר שקיבל בקבוק חלב החל להשתנק ולהקיא דם. "מיד רצנו אליו, הזמנו מד"א ונסענו לקפלן", שחזרה אם התינוק. "כשהגענו לחדר המיון ביקשנו לבצע צילום כי הילד לא הצליח לבלוע. היינו בלחץ היסטרי ואני רוצה לציין את ד"ר מיכל קורי שכל הזמן יצאה והרגיעה אותנו והסבירה את כל התהליך במדויק".
עוד סיפרה האם: "לאחר שעתיים של ניתוח מורכב אמרו לנו שהצליחו להוציא בהצלחה את הסיכה בשלמותה. עברנו ימים של תפילה ותקווה כשהתינוק שלנו מונשם בטיפול נמרץ ילדים, ועכשיו אנחנו עם הפנים לחזור לשגרת החיים".
"הקצין הכי צעיר בצה"ל"
ד"ר מיכל קורי וד"ר מאיר וורמן הם הרופאים ששלפו בהצלחה את הגוף הזר מהוושט. "כאשר נתגלתה סיכת המ"מ בצילום היה ברור שהפרוצדורה תהיה מאוד מורכבת בשל הגודל והחדות של שלה", סיפרה ד"ר קורי. "העובדה שהסיכה הוצאה בזמן מנעה סיכונים שעלולים להיגרם במקרים אלו כגון קרע של הושט, זיהום וקשיי בליעה. אין ספק שערנות ההורים במקרה זה היתה בעלת חשיבות רבה".
ד"ר אלי שפירו, מנהל היחידה לטיפול נמרץ ילדים בקפלן, אמר כי בשל מורכבות הפעולה הכירורגית של שליפת גוף זר גדול, חד ובעל שיפועים - מצבו של התינוק היה קשה ביומיים הראשונים. "צוות היחידה עשה כל שנדרש על מנת לאושש את מצב התינוק ולהביאו למצב טוב וערני", סיפר. "ההורים סייעו לנו מאוד במהלך הימים האחרונים, ומבחינתנו הוא הקצין הכי צעיר בצה״ל".