נותני השירות בעיריית חיפה לא יוכלו להציג דגלוני גאווה על שולחנותיהם – כך הודיעה היום (שני) ראשת העירייה, עינת קליש-רותם. לדבריה, בעקבות חוות דעת של המשנה ליועמ"ש, דינה זילבר, בנושא, אין על נותני השירות להציג כל סממן זהות על שולחנותיהם, "בין אם אלה דגלים, דגלונים, מדבקות עם מסרים וכו'", מלבד סמלי המדינה.
קליש-רותם הוסיפה עוד כי ביקשה מזילבר הנחיות ברורות בנושא, "על מנת לשרטט את הקו בין הרצון לשמור על עקרונות חופש הביטוי ובין יצירת מסגרות התנהגות נהירות לעובדי מדינה, הנותנים שירות לציבור הרחב", וכי העירייה תפעל בהתאם להנחיות שתקבל.
זילבר מסרה את חוות דעתה בעקבות פנייה של חבר מועצת העיר, יוסי שלום, שמחה על האיסור שהוטל על עובדת בספרייה העירונית להציב דגלון גאווה על שולחנה, וטען כי לא מדובר ב"דעה אישית", כפי שהגדירה זאת ראשת העירייה, ענת קליש-רותם, אלא בסממן זהות. זילבר קבעה כי לרשות המקומית ישנה הזכות לקבוע את תנאי וכללי ההתנהגות בשעות ובמקום העבודה, וכי עליה להבטיח תנאים נוחים במתן השירות לציבור – תוך מחויבות לעקרונות חופש הביטוי. עוד ציינה כי קליש-רותם לא הורתה לכלל העובדים להסיר דגלי גאווה במקום העבודה, אלא רק לאלה המקבלים קהל.
קליש-רותם נחשבת לראשת עירייה בעלת יחס חיובי לקהילת הלהט"ב: היא השתתפה במצעד הגאווה שנערך בעיר בקיץ האחרון, העירייה תלתה דגלי גאווה לאורך ציר המצעד ובניין העיריה אף עוטר בדגלי גאווה לקראתו.
האגודה לזכויות האזרח פנתה לזילבר בעקבות הצהרתה של ראשת העיר חיפה. "אמנם חלה התקדמות מסוימת בכך שראש העירייה סייגה את הוראתה אך ורק כלפי עובדים שעוסקים בקבלת קהל, אך הוראה זו לא מתייחסת אך ורק לדגלון הגאווה. היא רחבה ומתייחסת לכל סממן אישי או סממן שנושא מסר מסויים. החריג היחיד המותר בהוראת ראש העירייה הוא סממני זהות שהם 'חלק מלבוש וזהות אישית'. הגבלה זו לא רק שאינה חוקית, כפי שכבר פרטנו בפניותינו הקודמות, אלא שהיא גם עמומה. נודה על התערבותך הדחופה כדי להעמיד הלכה על מכונה ולהבהיר בצורה מוסמכת, כי אסור למעסיק ציבורי להגביל באופן לא ראוי את חופש הביטוי של עובדי הציבור".
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום