הרחובות אלנבי ורוטשילד בתל אביב ידועים במגוון בתי הקפה, המסעדות ובתי העסק בהם מבלים מדי יום תושבי העיר ותיירים. אולם, כבר תקופה ארוכה שהמבלים באותם הרחובות מאוימים על ידי נרקומנים שלטענתם מגיעים לאזור מדי יום – ומתחילים לצעוק, לגנוב ואף לעיתים לנקוט בהתנהגות הגובלת באלימות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"בשבוע האחרון הותקפנו מספר פעמים על ידי נרקומנים", סיפר גילי, בעל קיוסק בצומת הרחובות. "גם ככה קשה להיות בעל עסק בתל אביב - זה לא הוגן כלפי הלקוחות שלנו ולעוברים ושבים בשדרה שנטפלים עליהם".
לטענתו, עשרות הפניות ששלח למוקד העירוני בעיריית ת"א - לא קיבלו מענה ראוי בזמן שהנרקומנים ממשיכים לפקוד את בית העסק שלו ולהפריע ללקוחותיו ולסדר הציבורי. גילי שב והדגיש כי לא מדובר בדרי הרחוב אלא בצורכי סמים שמצליחים להבריח לקוחות, מעשנים על כיסאות בית העסק או בספסל הציבורי ליד הילדים שחוזרים מבית הספר, ואף צועקים על העוברים ושבים, גונבים, מנפצים כלים ותוקפים את הבעלים.
גיל תיאר מקרה שקרה לפני כשבועיים במהלכו מתאר מקרה בו גבר ששכב על הרצפה בלי הכרה בבגדי נשים. לא ברור אם הוא היה שיכור או מסומם אך כשביקשו מהגבר להתפנות מהמקום הוא חשף בפניהם את איבר מינו ואיים שירביץ להם. מצלמת אבטחה שממוקמת בבית העסק שלו תיעדה לפני מספר שבועות נרקומנית שעברה ליד השולחנות ושברה במכוון את הכלים שהיו שם. בבית עסק נוסף באזור מספרים הבעלים כי ישנו נרקומן שבאופן קבוע מגיע לבית העסק לגנוב מהם סחורה לפני שהצוות מגיע. נרקומן אחר באזור ניסה לגנוב טיפים ואיים על העובדים ותקף אחד מהם פיזית.
לאחרונה הציף גיל המיואש את הסיפורים בפייסבוק ועשרות אנשים שקראו את הפוסט שלו טענו שגם הם, כלקוחות וכדיירי האזור חווים בדיוק את אותו הדבר. "רוטשילד נהיה מקום זוועה", כתב אחד המגיבים, "יושבים על כוס קפה וכל דקה מגיע נרקומן אחר". התגובות הגיעו גם מתושבים באזורים אחרים בתל אביב שטוענים כי סובלים מאותה התופעה, "אנחנו בקרית שלום סובלים מהם בעיקר בגבולות השכונה, אבל לאחרונה גם בתוך השכונה".
על מנת לנסות למגר את התופעה, התלונן גילי במשטרה – שלטענתו לא תמיד מטפלת בנושא ביד רמה. לאחת הנרקומניות ששברה את כליו בבית העסק שלו הוצא צו הרחקה אך "גם צו ההרחקה מבית המשפט לא עזר", סיפר גיל לחדשות 12. "המשטרה לא עוצרת אותם כי לא תמיד זה פלילי. אז אין שום דבר שמונע מהם מלחזור על אותו הדבר". לחדשות 12 נמסר מגורם במשטרה כי השוטר הקהילתי במתחם יפנה לבעלי העסקים במטרה לסייע וככל שיש חשד שמבוצעות עבירות פליליות יש לצלצל למוקד 100 של המשטרה ללא שיהוי.
לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: הנושא מוכר ומטופל על ידי הגורמים העירוניים הרלוונטיים. הסיירת לביטחון עירוני פועלת באופן שוטף בהגברת הביטחון באזור, כולל תגבור נוכחות הסיירת המטפלת בשיתוף המשטרה במקומות אלו. חשוב לציין, כי אכיפת עבירות מכירת סמים וגנבות הינה באחריות משטרת ישראל. כמו כן, היחידה לדרי רחוב עובדת ללא לאות ומקיימת סיורי שטח יזומים כשגרת עבודה יומיומית בהם מציעה לדרי הרחוב גמילה מידית במימון העירייה, תוך דאגה להעברתם באמצעות מונית למרכזי הטיפול. לצערנו, חלקם הלא מבוטל, מתקשה לקבל הסיוע המוצע על ידי היחידה ובוחר להמשיך באורח חיי רחוב המשלב פעילות עוברת חוק. למרות ועל אף המצוין, היחידה תמשיך להגיע לזירות הסחר, השימוש ומקומות הסובלים מהצקות מתוך הבנה ואמונה שבאחד הימים, הרצון והיכולת לסייע יעלו בקנה אחד עם רצונו ויכולתו של דר הרחוב לחולל שינוי באורח חייו. אנו קוראים לבעלי העסקים והתושבים לפנות למוקד העירוני במקרה הצורך והעירייה תטפל בהתאם.