בתום חקירה מאומצת, מפקחי משרד החקלאות חשפו הברחת זרעי חציל מזויפים ממצרים לישראל, בשווי מוערך של 45 מיליון שקלים. ממשרד החקלאות נמסר היום (ראשון) כי במסגרת ההונאה, כ-30 חקלאים קיבלו לידיהם שתילי חצילים מזויפים שפוטנציאל הזריעה הכולל שלהם מוערך בכ-4000 טון, וגילו כי מדובר בתרמית רק כשכבר לא ניתן היה להחליפם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מהחקירה שניהלו מפקדי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות, עולה כי החשוד המרכזי בפרשה הוא תושב רצועת עזה בשנות ה-50 לחייו בעל רישיון כניסה תקף לשטחי ישראל. על פי החשד, הוא רכש את זרעי החצילים המזויפים במצרים ובהמשך קיבל אותם לידיו במעבר רפיח.
לאחר מכן, כך על פי החשד, יצר החשוד קשר עסקי עם אחת המשתלות בדרום הארץ, זאת לצורך הפצת הזרעים המזויפים שרכש. מהחקירה עולה כי במהלך התקופה שבין סוף שנת 2018 ועד לתחילת שנת 2019 העביר החשוד לבעל המשתלה 6 קילוגרמים של זרעי חציל מזויפים כאשר בעל המשתלה הנביט את הזרעים, ייצר שתילי חצילים ולאחר מכן מכר אותם לכ-30 חקלאים.
עוד עולה מהחקירה, כי רק לאחר שהשתילים גדלו - הבחינו החקלאים כי מדובר במוצרים פגומים ששונים מהחציל הרגיל בצבעם ובצורתם ואינם ראויים לשיווק.
בסיום החקירה נפתחו הליכים משפטיים נגד כל המעורבים בפרשה. בנוסף, משרד החקלאות העביר למשרד הביטחון בקשה לשלול את אישור הכניסה לישראל של החשוד מרצועת עזה.
לפני כחודשיים, פירסמנו כי בשל זרעי חצילים שהתגלו כמזויפים, נאלצו חקלאים להשמיד מאות טונות של חצילים שגידלו בשטחיהם. "זה כמו לידה שקטה", סיפר החקלאי יעקב נוימן. "תשעה חודשים הריון - ילד מת. גידלנו את השטחים, את הכל, והכל נזרק". בעקבות כך, במשרד החקלאות פתחו בבדיקה כדי לגלות מה מקור השתילים המזויפים והפגומים.
בתום החקירה, ממשרד החקלאות נמסר כי "כל הכנסת תוצרת צמחית לישראל עלולה לגרום נזק רב לחקלאות המקומית. זו עלולה להוביל לכניסת נגעים שאינם קיימים בישראל. ביכולתם של נגעים אלו לפגוע בגידולים מקומיים, לגרום לנזק בלתי הפיך ולהשמיד ענפי חקלאות שלמים".
עוד נמסר כי "על פי החוק, ובכדי למנוע מעבר של נגעי צמחים בין מדינות, קיים איסור מוחלט על הכנסת תוצרת צמחית במעברי הגבול לתוך שטח מדינת ישראל. כל העברה של תוצרת חקלאית לגבולות מדינת ישראל ללא אישור של השירותים להגנת הצומח במשרד החקלאות מהווה עבירה פלילית".