בחדר ההתאוששות של בית החולים הדסה עין כרם, שוכב בימים האחרונים פעוט בן שנה וחצי שנולד בסוריה. לאחר ניתוח מורכב, חייו של הפעוט שנולד עם מום בליבו, ניצלו כנגד כול הסיכויים, בזכות התושייה של הרופאים הישראלים שהחליטו לקחת יוזמה, בעקבות המסע המפרך שעברו הוריו – שנמלטו ממלחמת האזרחים בסוריה לירדן, עד שהגיעו לירושלים למרות הקשיים והפחד הגדול: "עברנו תלאות, התגברתי על הפחד והחשש - ובאתי להילחם על החיים של הבן שלי".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ל' ובעלה ברחו מסוריה בעקבות המלחמה שגבתה את חייהם של מאות אלפים, ביניהם גם בני משפחתם. "לקחנו רק מה שהיינו חייבים וברחנו משם", סיפרה ל' בת ה-25. כשבנה היה רק בן שלושה חודשים היא שמה לב למשהו חריג. "הוא היה נראה קטן לגילו ורזה מאוד - הרגשתי שמשהו לא בסדר", היא שחזרה. "הוא היה נראה כאוב כל הזמן, בכה, לא נינוח, במיוחד כשישן. קבעתי לו תור לרופא ואחרי בדיקות שביצעו לו, אמרו לי שיש לו בעיה חמורה בלב".
במשך יותר משנה התינוק אושפז שמונה פעמים בבית החולים בסוריה, ובשל סיבוכים שנגרמו לו עקב המום בליבו הוא נזקק לתרופות באופן קבוע. לימים ל' הגיעה לירדן ביחד עם בעלה, כשהיא בהיריון ולאחר שהותירה ילדה קטנה מאחור. אך גם בבית החולים בירדן הובהר למשפחה כי הם לא יכולים לעזור ואין ניתוח שיכול להציל את חיי הפעוט.
באופן מפתיע, הבשורה הגיעה דווקא מישראל, בעיצומו של המסע המפרך להצלת הפעוט לפני מספר חודשים - בזכות מתווכים מעמותת "שבת אחים", העוסקים בהעברת ילדים לישראל למטרת ניתוחי לב מצילי חיים. המתווכים הציגו את המסמכים הרפואיים של התינוק במספר בתי חולים בארץ, ובבית החולים הדסה עין כרם צוות שלם החליט להרים את הכפפה ולהציל את חייו של הפעוט הסורי.
"האבחנה בבית החולים בירדן לא הייתה מדויקת"
במסמכים שהגיעו מירדן נכתב כי הילד סובל ממום קשה בלב, שגרם לפגיעה בלתי הפיכה בריאות (יתר לחץ דם ריאתי), ובשל מצבו הרפואי לא ניתן לבצע את הניתוח. אך בישיבה שנערכה בין ד"ר אורי פולק, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב ילדים בהדסה, ד"ר יוליוס גולנדר, רופא בכיר במחלקה לקרדיולוגיה ילדים ופרופ' אלדד ארז, מנהל היחידה לניתוחי מומי לב מולדים – השלושה הסכימו כי האפשרות לעזור קיימת: "החלטנו כי עלינו לנסות להצילו".
במבצע רפואי זריז, בשיתוף כל הגורמים הרלוונטיים, הגיע בשבוע שעבר הפעוט לבית החולים בירושלים. "השלב הראשון היה להבין עם מה אנחנו באמת מתמודדים", סיפר ד"ר פולק. "היינו צריכים לבצע הערכה מחודשת על מנת לדעת את מצבו הרפואי המדויק של הילד ואיך אנו יכולים לטפל בו. לצורך כך ערכנו בדיקות מקיפות וצנתור לבבי אבחנתי, שבוצע ע"י צוות מצנתרי הילדים של הדסה – ד"ר גור מיינצר מנהל היחידה לצינתורי ילדים, ד"ר שגיא גברי, מנהל המחלקה לקרדיולוגית ילדים וד"ר נורית יעקובי, מצנתרת ילדים בכירה".
"כדי להציל אותו חשבתי ששווה לי לקחת את הסיכון"
למרבה המזל, לאחר שבוצע הצנתור התגלה לשמחת הרופאים הישראלים כי האבחנה בבית החולים בירדן לא הייתה מדויקת. בשבוע שעבר הפעוט נותח בהצלחה רבה על ידי פרופ' ארז, ויום לאחר הניתוח הוא הצליח כבר לנשום בכוחות עצמו. לאחר מספר ימים הוא החל לחייך, לשחק, לאכול ובימים האחרונים הוא מתאושש ביחידה לטיפול נמרץ לב ילדים בהדסה.
"כששמעתי שאצטרך להגיע לבד עם הבן שלי לישראל מאוד פחדתי", סיפרה ל'. "אנחנו תמיד שומעים דברים רעים על ישראל. אבל כדי להציל אותו חשבתי ששווה לי לקחת את הסיכון - והיום אני יכולה להגיד שאין שום סיכון. מטפלים בנו ודואגים לנו, תודה לאל. אני רואה את הבן שלי עכשיו ואני מאושרת - הרופאים הצילו אותו, ואני אומרת מתוך הלב שלי תודה לכולם".
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה >>> מהרו להירשם עוד היום