לקראת הבחירות לכנסת מפרסמים באכ"א את ההנחיות לתקופה זו אשר נועדו לאפשר לממש את הזכות לבחור ולהיבחר. הזכות לקחת חלק בבחירות היא אבן יסוד של השיטה הדמוקרטית והיא נתונה לכל משרת בצה"ל. עם זאת, אופיו הייחודי של השירות הצבאי מחייב להטיל מגבלות מסוימות על פעילותם של המשרתים בצה"ל, שתכליתן לשמור על אופיו הממלכתי של הצבא ולהרחיקו מהשיח הפוליטי.
התנהלות ברשתות החברתיות
על פי פקודות הצבא, חייל לא יתבטא במרחב הרשתי, בעל-פה או בכתב, בכל עניין מפלגתי או בנושאים מדיניים או צבאיים.
על המשרתים בצה"ל חל איסור להביע במרחב הרשתי תמיכה בדמויות פוליטיות או במפלגות, או להביע הסתייגות (לרבות באמצעות סימון "אהבתי" או LIKE""). בנוסף, נאסר על חיילים להשתתף או להפיץ פרסומים כאלה או להגיב עליהם במלל. ואולם, חייל רשאי לעקוב אחר דף המשתמש של דמות פוליטית או של מפלגה ברשתות החברתיות, גם אם עצם המעקב הוא פומבי, וזאת לצורך מעקב אחר פרסומים בלבד.
הגשת מועמדות להתמודדות במפלגה
חוק הבחירות לכנסת מטיל מגבלות שונות על זכותם של חיילים ואזרחים עובדי צה"ל להיבחר לכנסת. החוק מבחין בין האוכלוסיות השונות:
קצינים בשרות קבע ואזרחים עובדי צה"ל בדרגה בכירה - רשאים להתמודד בבחירות לכנסת, אם חדלו לשרת או לעבוד בצה"ל עד ליום 6 בינואר 2019. קצין בקבע או אזרח עובד צה"ל בכיר שנשאר בשירות לאחר המועד הזה, לא יוכל להתמודד בבחירות הקרובות.
חיילים וקצינים בשירות חובה, נגדים ואזרחים עובדי צה"ל שאינם בדרגה בכירה - רשאים להתמודד בבחירות לכנסת, אך שירותם הצבאי או עבודתם יופסקו מיום הגשת רשימת המועמדים (21 בפברואר 2019) ועד יום הבחירות, ואם נבחרו לחברי כנסת - כל זמן כהונתם כחברי כנסת. אם לא יבחרו לכנסת, או אם תוסר מועמדותם לפני הבחירות, ניתן יהיה להחזירם לשירות.
אנשי מילואים ששמם נכלל ברשימת מועמדים - לא ישרתו בשירות מילואים פעיל מיום אישור רשימות המועמדים (10 במרץ 2019) ועד ליום הבחירות.
הגבלות החלות על משרתים בתקופת הבחירות
חייל רשאי להיות חבר במפלגה ואף להשתתף באספות או כינוסים של מפלגות כקהל, ובלבד שאינו לובש מדים בעת האסיפה, ושמדובר במפלגה הרשומה בישראל כחוק, ושמטרותיה אינן חותרות תחת קיום המדינה או תחת ערך השירות הצבאי.
אסורה השתתפות פעילה של חיילי צה"ל בכנס או באסיפה של מפלגה, כגון: נשיאת דברים או מילוי תפקיד כלשהו במהלכם.
הצבעה בבחירות מקדימות (פריימריז)
על פי פקודות הצבא, חייל יוכל להצביע בבחירות מקדימות (פריימריז), ובלבד שהמפלגה בה מתקיימות הבחירות המקדימות קבעה דרך הצבעה המונעת כל אפשרות לזהות את השתייכותו הפוליטית של החייל והמבטיחה חשאיות וסודיות בכל הנוגע להשתתפותו בבחירות.
הימנעות מעיסוק בנושאים פוליטיים וצמצום פעילויות חינוך
תקופת הבחירות מתאפיינת בשיח ער בנושאים פוליטיים ושנויים במחלוקת במרחב האזרחי. צה"ל מצווה שלא לאפשר לשיח זה לחדור לשורותיו. בכל השנה, ובייחוד בתקופה, זו נרצה לשמור על שיח ממלכתי שאינו פוליטי.
בהתאם לחוק הבחירות לכנסת, בחודשיים שלפני הבחירות לא יתבצעו ביחידות צה"ל פעילויות הסברה וחינוך מלבד בנושאים צבאיים, טכניים, מדעיים ושיעורי עברית.
הרצאות חיצוניות בתקופה זו מחייבות פנייה מוקדמת לסגלי החינוך.