שלושה שבועות נותרו עד סגירת הרשימות, והשיחות על איחודי כוחות מימין ומשמאל מעלות הילוך. סקר חדש שמתפרסם היום באתר "סלונה" מגלה ששני הצדדים הפוליטיים צפויים להרוויח מהאיחודים. על פי הסקר, איחוד בין מפלגת העבודה, מרצ וישראל דמוקרטית יביא לרשימה 18 מנדטים – זאת לעומת 17 מנדטים שישיגו אם ירוצו בנפרד, ולעומת עשרה מנדטים שמחזיקות העבודה ומרצ בכנסת הנוכחית. איחוד כזה גם יהפוך את רשימת השמאל למפלגה השלישית בגודלה בכנסת.

בצידו השני של המתרס מגדיל איחוד כולל בימין באופן משמעותי את מאזן המנדטים בגוש: איחוד בימין הכולל את הבית היהודי, האיחוד הלאומי, עוצמה לישראל, הימין החדש וזהות יביא לרשימה 15 מנדטים. לעומת זאת, ריצה של הימין החדש עם זהות בראשות איילת שקד תזכה אותה ב-6 מנדטים, ואיחוד מפלגות הימין תזכה בחמישה מנדטים.

 

על פי הסקר, ריצה משותפת של מפלגות השמאל מוסיפה להן מנדט אחד בלבד – אך זו האופציה המועדפת על רוב עצום מקרב מצביעיהן. 85% ממצביעי השמאל שהשתתפו בסקר הביעו תמיכה באיחוד, ורק אחוז מהנשאלים הביעו התנגדות. הסקר בדק גם מי המועמד המועדף על מצביעי השמאל לעמוד בראש הגוש: 52% מהנשאלים השיבו שהם מעדיפים את אהוד ברק, בעוד ש-38% העדיפו את עמיר פרץ. ברק מחזיק בפער גדול גם במידת ההתאמה לראשות הממשלה: 55% לעומת 20% לפרץ. גם בסקר שפורסם אתמול ב"וואלה!" נמצא שברק מועדף על פרץ בקרב מצביעי השמאל (29% לעומת 27%). עם זאת, נמצא בסקר שפרץ מוביל במעט על ברק בתמיכה בציבור הכללי (19% לעומת 18%).

הסקר בחן את המפה הפוליטית במצב שבו הימין החדש וזהות רצות יחדיו תחת הנהגתה של איילת שקד. במצב כזה, הליכוד זוכה ל-30 מנדטים, כחול לבן ל-29, הרשימה המשותפת ל-10 וישראל ביתנו ל-8. הליכוד, בצירוף הימין-החדש-זהות (6), איחוד מפלגות הימין (5), יהדות התורה (8) וש"ס (7), מגבש 56 מנדטים – ואינו יכול להקים ממשלה. לגוש השמאל-מרכז (כחול לבן, העבודה, ישראל דמוקרטית, מרצ והרשימה המשותפת) מספר זהה. ליברמן, עם שמונה מנדטים, הוא שיכריע מי ירכיב את הממשלה.

הסקר נערך על ידי מכון Kantar (טלסקר) ב-10 ביולי בקרב 552 משיבים במדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 פלוס. טעות הדגימה: 4.3%. הסקר נערך עבור אתר "סלונה", שבעליו היא שירה מרגלית, שבן זוגה הוא אילן שילוח, אשר עמד בעבר מאחורי הקמפיין הציבורי "בלי איחוד – הקול אבוד", שקרא לאיחוד במפלגות השמאל.