לצד הקריאות לאזרחי המדינה לצאת ולהצביע כמימוש חובה וזכות אזרחיות, פונים ראשי המפלגות, מי בקריאות עידוד ומי במסע הפחדה אל הבוחרים שלהם. ראשי שתי המפלגות הגדולות סיימו יממה של מרתון ראיונות בכל אמצעי תקשורת אפשרי, ותכננו לקיים כנסי סיכום לקמפיין. בכחול לבן אכן התקיים כנס כזה לפעילי המפלגה, בעוד שבליכוד בוטלה השתתפותו של ראש הממשלה נתניהו ברגע האחרון בטענה שהמצב הגרוע בסקרים ושיעור ההצבעה הנמוך בערים המזוהות עם הליכוד מחייב אותו לישיבת חירום.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

גם הליכוד וגם כחול לבן יתמקדו באופן נחרץ בשאלה מי תהיה המפלגה הגדולה ביותר. בכחול לבן חוזרים על המסר שאם יהיו המפלגה הגדולה ביותר - עליהם תוטל הרכבת הממשלה, ומנגד בליכוד מנהלים קרב מול ימינה על קולות מצביעי הימין.

אחוז החסימה, בנוסף לאחוז ההצבעה, עומד גם במוקד מערכת הבחירות הנוכחית. אם בני גנץ ויאיר לפיד ומנגד נתניהו החליטו להתמקד בשתיית המפלגות הקטנות, הדבר יכול לשנות משמעותית את המפה הפוליטית. בשתי המפלגות הגדולות מבינים שאין יכולת למנן את ניסיון שאיבת הקולות מהמפלגות הקטנות, ולכן אם רוצים לדעת מי יהיה ראש הממשלה הבא - צריך להסתכל על קרבות התחתית.

ישיבת הממשלה בבקעת הירדן (צילום: חיים צח לע
מנסה לשאוב קולות מימין. נתניהו בבקעת הירדן, אתמול|צילום: חיים צח לע"מ

בכחול לבן ינסו להמריץ בוחרים בעיקר בערי המרכז ובחיפה. לקראת קו הסיום, אם עד כה ראינו את גנץ ולפיד בזית הרי שכעת הקמפיין יתמקד בגנץ ואשכנזי. הוא יישלח לראיונות, יעמוד בקדמת הבמה ובמפלגה ינסו להבליט את החלק המרכזי שיהיה לו אם כחול לבן תרכיב את הממשלה הבאה. המסר שכחול לבן מנסה להעביר לבוחרים ההיא שהפעם יש סיכוי לנצח ולהקים ממשלה בלי קיצוניים ובלי נתניהו. עם זאת, במפלגה מבינים שאם מפלגת העבודה לא תעבור את אחוז החסימה הדבר יהיה ניצחון אישי של גנץ, אבל כישלון קבוצתי מהדהד.