58 ימים לבחירות 2019 מועד ב': הליכוד-כולנו וכחול לבן ממשיכות במגמת ההיחלשות - ומפלגת ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן עדיין מהווה את לשון המאזניים להרכבת הממשלה הבאה. כך עולה מסקר החדשות בשיתוף מכון מדגם בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel שתוצאותיו פורסמו הערב (ראשון) במהדורה המרכזית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לו הבחירות היו נערכות היום, הליכוד-כולנו בראשות בנימין נתניהו הייתה המפלגה הגדולה בישראל עם 30 מנדטים - ירידה של מנדט אחד בהשוואה לסקר החדשות הקודם בשבוע שעבר. גם כחול לבן בראשות בני גנץ נחלשת במנדט אחד בהשוואה לסקר הקודם ומקבלת 29 מנדטים. המפלגה השלישית בגודלה תהיה הרשימה המשותפת - אם יהיה איחוד בין המפלגות הערביות - והיא נותרת עם 11 מנדטים.
ישראל ביתנו בראשות ליברמן נחלשת במנדט אחד ומקבלת 9. יהדות התורה נותרת עם 8 מנדטים וש"ס נותרת עם 7. העבודה-גשר בראשות פרץ - לאחר החיבור עם לוי אבקסיס - מתחזקת במנדט וזוכה ל-7 מנדטים, שככל הנראה לא מגיע מאחת ממפלגות הימין כמו שקיוו עם החיבור, אלא דווקא מכחול לבן שבאותו הגוש.
אם הבחירות היו נערכות היום - גם מפלגת הימין החדש, הפעם בראשות שקד, ואיחוד מפלגות הימין בראשות רפי פרץ היו מתחזקות במנדט אחד כל אחת ומקבלות 6 ו-5 מנדטים בהתאמה. מרצ של ניצן הורוביץ וישראל דמוקרטית בראשות אהוד ברק נותרות על גבול אחוז החסימה עם 4 מנדטים כל אחת. מפלגת זהות של משה פייגלין עדיין לא עוברת את אחוז החסימה ומקבלת 1.8% מהקולות.
מה מצב הגושים על פי תוצאות הסקר?
גוש הימין מתחזק במנדט אחד ומקבל 41 מנדטים. יחד עם המפלגות החרדיות, ששוות יחד 15 מנדטים, יש לגוש הזה 56 מנדטים בסך הכל - מספר שלא מספיק להם להקים ממשלה ללא אבגידור ליברמן. גוש המרכז-שמאל עדיין עם 44 מנדטים, ואם מצרפים אליהם את 11 המנדטים של המפלגות הערביות - הגוש נותר עם 55 מנדטים, ללא הרוב הנדרש להרכבת הממשלה.
הסקר גם בחן אפשרות של חיבור בימין: אם הבחירות היו נערכות היום ואיחוד מפלגות הימין, הימין החדש בראשות שקד ועוצמה יהודית היו רצות יחד - הליכוד וכחול לבן היו נחלשות במנדט אחד וכחול לבן הייתה המפלגה הגדולה בישראל.
במקרה כזה של חיבור בימין, כחול לבן מקבלת 29 מנדטים והליכוד כאמור נחלשת ל-28. איחוד מפלגות הימין והימין החדש היו הסיעה השלישית בגודלה עם 13 מנדטים - עלייה של שני מנדטים. חיבור כזה בימין לא משפיע על יתר המפלגות, שמקבלות מספר מנדטים זהה.
במקרה כזה מפלגת זהות של משה פייגלין מתחזקת בעשירית האחוז, אך עדיין לא מצליחה לעבור את אחוז החסימה עם 1.9% בלבד מהקולות. גם מבחינת הגושים - ריצה משותפת בימין לא משנה את חלוקת המנדטים.
הסקר בחן גם את מידת ההתאמה של מועמדים לתפקיד ראש הממשלה. למרות שנחלש באחוז, בנימין נתניהו הוא עדיין המועמד המוביל עם 39% ובני גנץ, שמתחזק באחוז, הוא המועמד השני עם 29%. גם בסקר הנוכחי השיבו 22% מהנשאלים כי אף אחד מהם אינו מתאים לתפקיד ו-10% השיבו שאינם יודעים.
הסקר נערך בקרב 502 מרואיינים במדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית בסקר 4.4%+ מועד איסוף הנתונים: 21 ביולי 2019.