"נעשה היום הסטוריה: נעשה את מה שצריך להפיל את נתניהו": זה המשפט שצייץ לפני זמן קצר ח"כ אחמד טיבי, חבר הרשימה המשותפת. את הציוץ פרסם בתום התכנסות ראשי הרשימה - המורכבת מארבע מפלגות ערביות שונות - שנועדה להכריע על מי ימליצו, אם בכלל, לנשיא המדינה להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה הבאה. ההתכנסות הגיעה לאחר שפגישה קודמת בנושא הסתיימה ללא הכרעה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
קודם להכרזה של טיבי, ההערכות היו שהמפלגה מתכוונת להמליץ על גנץ רק אם יביע נכונות למלא כמה מדרישותיה: הקצאת תקציבים למיגור הפשיעה במגזר הערבי, הקלות בבנייה וביטול חוק הלאום. מבין המפלגות המרכיבות את הרשימה המשותפת, מפלגת בל"ד, שנחשבת לקיצונית יותר, התנגדה להמלצה על גנץ - אך ההחלטה שהתקבלה תחול על כל הח"כים הנבחרים, 13 במספר.
ליברמן הודיע: לא אמליץ על איש לנשיא
מוקדם יותר היום ראשי מפלגת העבודה-גשר, ח"כ עמיר פרץ ואורלי לוי-אבקסיס, נפגשו עם יו"ר מפלגת כחול לבן, בני גנץ, והדגישו את המחויבות המלאה שלהם להחלפת הממשלה בראשות נתניהו. הם הודיעו שימליצו בפני הנשיא על בני גנץ כמועמד להרכבת הממשלה. בפגישה סוכם כי יימשכו המגעים ביניהם.
מנגד, שעות ספורות לפני תור "ישראל ביתנו" להגיע לנשיא הודיע יו"ר המפלגה, אביגדור ליברמן, כי לא ימליץ על איש בפני הנשיא. לדבריו, הוא אינו יכול להמליץ על נתניהו בגלל שצירף את החרדים לגוש הממליצים שלו; ולא יוכל להמליץ על גנץ, היות שלא פסל לא את החרדים ולא את הסיעות הערביות.
עם זאת, החלטת הרשימה המשותפת פירושה שלגנץ יהיו יותר ממליצים מאשר מספר הממליצים הצפוי של נתניהו, והחלטתו של ליברמן נעשית פחות "דרמטית". 57 ממליצים צפויים לנקוב בשמו של גנץ בפני הנשיא: מפלגתו, כחול לבן, עם 33 מנדטים; מפלגת העבודה-גשר, עם שישה מנדטים; והמחנה הדמוקרטי, עם חמישה מנדטים; והרשימה המשותפת, עם 13 מנדטים.
לנתניהו, לעומת זאת, צפויים להיות 55 ממליצים להרכבת הממשלה בסוף התהליך: 31 הממליצים של הליכוד, תשעה ממליצים מטעם מפלגת ש"ס, שמונה של יהדות התורה ושבעה של ימינה. המצב הזה ככל הנראה יוביל לכך שגנץ יקבל ראשון את המנדט להרכבת הממשלה.