רוב ממליצים צפוי לנתניהו, ארכיון (צילום: עמוס בן גרשום, לע
ריבלין יבחר בנתניהו?|צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, חדשות

אחרי הבחירות - הנשיא מתחיל בהתייעצויות: נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין הודיע היום (שישי) שיתחיל להיפגש עם הסיעות שנבחרו לכנסת כבר ביום שני הקרוב. הנשיא התייעץ עם יו"ר ועדת הבחירות, השופט חנן מלצר, והחליט להתחיל בשיחות עם המפלגות עוד לפני קבלת התוצאות הרשמיות - שיגיעו לידיו רק ביום רביעי - ולמרות האפשרות שיחולו שינויים בתוצאות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"הנשיא יחל את סבב ההתייעצויות עם כלל הסיעות, מגדולה עד קטנה, שנבחרו לכנסת ביום שני", נמסר. "לאחר קבלת תוצאות הבחירות הרשמיות מידי השופט מלצר ביום רביעי, ישקול הנשיא את הצורך בהשלמת סבב ההתייעצויות באם יידרש לכך".

הנשיא ייפגש הנשיא עם נציגי הסיעות, לפי הנוהג, וישמע את המלצתן לגבי הח"כ שעליו יש להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה. "לאחר גמר סבב ההתייעצויות עם כלל הסיעות יכריז על חבר הכנסת עליו תוטל מלאכת הרכבת הממשלה", נכתב בהודעה הרשמית.

לאחר שיטיל הנשיא את מלאכת הרכבת הממשלה על אחד מחברי הכנסת, יעמדו לרשותו 28 ימים להרכיב ממשלה חדשה. אם יזדקק להארכה, יקבל 14 ימים לכל היותר. אם לא יעמוד במשימה, היא תוטל על חבר כנסת אחר - שיקבל רק 28 ימים ללא הארכות.

ספירת הקולות לא סופית? (צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90‎, חדשות)
הנשיא לא מחכה לתוצאות הרשמיות|צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90‎, חדשות

זהו סדר הפגישות עם הסיעות, בכפוף לשינויים:

ביום שני - הליכוד, כחול לבן, ש"ס, יהדות התורה, חד"ש-תע"ל והעבודה.

ביום שלישי - ישראל ביתנו, איחוד הימין, מרצ, כולנו ורע"מ-בל"ד.

בהחלטה היסטורית הנחה הנשיא על העברת מפגשיו עם ראשי הסיעות השונות בשידור חי, וזאת על מנת לקדם שקיפות בתהליך ההכנות להרכבת הממשלה מול אזרחי ישראל. בתום הפגישה יידרשו ראשי הסיעות למסור הודעה רשמית בנושא במרכז התקשורת שיוקם בבית הנשיא.

אחרי יום סוער מאוד ואינסוף עיכובים ועדת הבחירות המרכזית פרסמה אמש (חמישי) את תוצאות הביניים של הבחירות. לפי התוצאות, מפלגת הליכוד מתחזקת במנדט אחד על חשבון יהדות התורה והימין החדש בראשות נפתלי בנט ואיילת שקד - נותרה מחוץ לכנסת.

זו מפת המנדטים המלאה:

הליכוד - 36
כחול לבן - 35
ש"ס - 8
יהדות התורה - 7
העבודה - 6
חד"ש-תע"ל - 6
איחוד מפלגות הימין - 5
ישראל ביתנו - 5
מרצ - 4
כולנו - 4
רע"מ-בל"ד - 4

מפת הגושים:

גוש הימין - 65 מנדטים
גוש השמאל - 55 מנדטים

נתוני ההצבעה:

מספר בעלי זכות בחירה: 6,335,387

הצביעו בפועל: 4,335,320

קולות פסולים ומעטפות ללא פתקים: 30,756