סקרי הבחירות האחרונים שפורסמו אמש במהדורה המרכזית של "החדשות", והבוקר (שישי) במהדורות סוף השבוע בעיתונים "ידיעות אחרונות" ו"ישראל היום", מצביעים על כך שהמפלגה הגדולה בכנסת ה-21 תהיה כחול-לבן. למרות שנראה כי גנץ ולפיד יובילו במספר מנדטים, הפער בין הגושים נשמר עם יתרון ניכר לגוש הימין ובכל הסקרים - יותר מ-50% סבורים כי נתניהו ירכיב את הממשלה הבאה.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
לפי סקר "החדשות", כחול לבן מסיימת עם 30 מנדטים, ירידה של שני מנדטים בהשוואה לסקר הקודם, והמפלגה השנייה בגודלה היא הליכוד, שנחלשת בשיעור דומה ומקבלת 26 מנדטים. העבודה בראשות אבי גבאי מתחזקת ומסיימת שלישית בגודלה עם נתון דו-ספרתי של 10 מנדטים.
מפלגות חד"ש-תע"ל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי, ויהדות התורה בראשות יעקב ליצמן, מסיימות שתיהן עם שבעה מנדטים. אחריהן, הימין החדש בראשות איילת שקד ונפתלי בנט מקבלת בסקר שישה מנדטים. כמו כן, שש מפלגות קיבלו חמישה מנדטים: ש"ס, איחוד מפלגות הימין, מרצ, זהות, כולנו וישראל ביתנו. רע"ם-בל"ד סוגרת את הרשימה עם ארבעה מנדטים, כשמפלגת גשר בראשות אורלי לוי-אבקסיס לא עוברת את אחוז החסימה ומסיימת עם 2.6%.
בסקר "ידיעות אחרונות" התוצאות לא היו שונות במיוחד: כחול-לבן עם 31 מנדטים והליכוד במקום השני עם 27 מנדטים. מפלגת העבודה רשמה עלייה של שני מנדטים מהסקר הקודם של העיתון ועומדת על 11 מנדטים. אחריה ניצבות יהדות התורה עם שבעה מנדטים, בדומה למספר המנדטים של מפלגת חד"ש-תע"ל, והימין החדש עם שישה מנדטים. איחוד מפלגות הימין, מרצ, זהות וכולנו מקבלות חמישה מנדטים כל אחת, ואת הרשימה סוגרות ישראל ביתנו ורע"ם-בל"ד עם ארבעה מנדטים.
בעיתון "ישראל היום" תוצאות הסקר מנבאות פער משמעותי בין מפלגת השלטון, שמקבלת 27 מנדטים, לעומת כחול-לבן שעומדת על 32 מנדטים. גם בישראל היום מצביעים על נתון דו ספרתי למפלגת העבודה, שמקבלת 10 מנדטים בסקר, אולם המפלגות הניצבות אחריה קיבלו דירוג מעט שונה: מרצ ויהדות התורה עם שמונה מנדטים. חד"ש-תע"ל, הימין החדש, איחוד מפלגות הימין, זהות ומפלגת כולנו עם שישה מנדטים, ואת הרשימה סוגרת ש"ס עם חמישה מנדטים. רע"ם-בל"ד, ישראל ביתנו וגשר נותרו מתחת לאחוז החסימה לפי ישראל היום.
בסקר כאן 11 אמש היתרון היה דווקא לליכוד, שהובילה במנדט על מפלגת כחול-לבן: 31 לעומת 30 מנדטים. עם זאת, בתרחיש בו גנץ ולפיד מוותרים על הרוטציה ביניהם, המצב מתהפך וכחול-לבן מחזיקים ביתרון של שלושה מנדטים על פני הליכוד: 33 ו-30 בהתאמה.
לפי הסקר, חד"ש-תע"ל והעבודה זוכות כל אחת לשמונה מנדטים; מרצ, הימין החדש, יהדות התורה, זהות ואיחוד מפלגות הימין זוכות לשישה מנדטים כל אחת; כולנו זוכה לחמישה מנדטים; וש"ס ורע"מ-בל"ד מסתפקות בארבעה מנדטים. על פי סקר זה, ישראל ביתנו וגשר לא עוברות את אחוז החסימה.
מבחינת החלוקה לגושים, אין שינויים משמעותיים בפער של הסקרים הקודמים. בסקר "החדשות" גוש הימין שומר על כוחו ומקבל 52 מנדטים וגוש המרכז-שמאל מקבל 45 מנדטים. החרדים מסיימים עם 12 והמפלגות הערביות עם 11 מנדטים, בדומה גם לתוצאות הסקר שפורסם בידיעות אחרונות, אולם שם גוש הימין עומד על 51 מנדטים לעומת 46 מנדטים של גוש המרכז-שמאל. בישראל היום התוצאות מעט שונות: גוש הימין קיבל 51 מנדטים, אך המפלגות החרדיות עומדות על 13. גוש המרכז-שמאל עם 50 מנדטים, אך הייצוג של הערבים בכנסת עומד על שישה מנדטים.
בנוגע לשאלת ההעדפה לראשות הממשלה, לפי סקר החדשות נתניהו נחלש ב-2% ומקבל 36% תמיכה. בני גנץ נחלש גם הוא באחוז ויורד ל-35%, אך סוגר כמעט לחלוטין את הפער עם נתניהו. לעומת זאת, בידיעות אחרונות נתניהו קיבל 41% לעומת גנץ שקיבל 32%.
במענה לשאלה "מי אתה חושב ירכיב את הממשלה לאחר הבחירות הקרובות?", בסקר החדשות 58% השיבו שנתניהו ירכיב את הממשלה לעומת 21% בלבד שהשיבו כי גנץ יעמוד בראשה. נתונים זהים התקבלו גם בידיעות אחרונות, ובישראל היום לא התקבלו נתונים שונים במיוחד: נתניהו עם 52% וגנץ עם 27%.