"ביקורת על האיחוד - אבסורד"|צילום: מרים אלסטור, יונתן זינדל / פלאש 90, חדשות

ראש הממשלה נתניהו התייחס אמש (שבת) לביקורת שהופנתה נגדו מכיוון הלובי הפרו-יהודי בארצות הברית - איפא"ק בנוגע לאיחוד שהוביל בין מפלגת עוצמה יהודית ומפלגת הבית היהודי: "הם מגנים גוש חוסם בימין עם מפלגות ימניות בזמן שהשמאל פעל להכניס את האיסלאמיסטים הקיצוניים לכנסת כדי לייצר גוש חוסם".

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

על מנת לחזק את טענתו, נתניהו סיפר על מספר מקרים בהם נציגי השמאל שיתפו פעולה עם המפלגות הערביות ואישים ערביים: "ב-99 ברק השתתף בכנס בחירות עם השיח' המסית ראאד סלאח, נציגי העבודה ומרצ הצביעו לעזמי בשארה שריגל לטובת חיזבאללה כדי שייכנס לכנסת, והרצוג פעל להסכם עודפים עם הרשימה המשותפת ואמר שהח"כים הערביים לגיטימיים לממשלה".

"לשלול איחוד עם מפלגות ימניות זה פסול אבל לפעול כדי להכניס מסיתים ומרגלים נגד ישראל זה לגיטימי - שיא האבסורד", סיכם נתניהו.

נתניהו, השבוע|צילום: עומר נויברג, פלאש 90, חדשות

המועמד המוביל נגד נתניהו, ויו"ר רשימת "כחול לבן" - בני גנץ, התייחס גם הוא לביקורת החריפה נגד נתניהו: "התגובה החריגה של AIPAC, ארגון שאינו עוסק בשגרה בפוליטיקה הפנים -ישראלית, מוכיחה כי בנימין נתניהו חצה שוב גבולות אתיים רק כדי לשמור על מושבו תוך כדי פגיעה קשה בצלם הישראלי, במוסר היהודי וביחסינו החשובים עם יהדות ארה"ב".

דרישה לפסילת שם מפלגתם של גנץ ולפיד (צילום: החדשות)
גנץ ולפיד, השבוע|צילום: החדשות

"לא הערכים שעל בסיסם הוקמה המדינה"

במכתב חריף וחריג, תקפו אמש חברי הקונגרס היהודי-אמריקני AJC והשדולה הפרו-ישראלית איפא"ק את הסכם האיחוד בגוש הימין בישראל - הסכם שראש הממשלה נתניהו דחף שיתרחש - ושעלול להוביל לכך שחברי עוצמה יהודית, ממשיכי דרכו של הרב כהנא, יכהנו בכנסת ישראל.

"איננו נוהגים בדרך כלל להתערב במערכות בחירות ובעניינים הנוגעים למפלגות ומועמדים, אך הפעם, אחרי שנודע שמפלגת 'עוצמה יהודית' מתמודדת לכנסת, חשנו שעלינו לבטא את מה שאנו מרגישים", כתבו חברי הקונגרס היהודי-אמריקני, מהגופים החשובים ביותר בארה"ב הנוגעים לקשר בין אמריקה לישראל.

ארכיון (צילום: הדס פארוש / פלאש 90, חדשות)
ראשי מפלגת עוצמה לישראל|צילום: הדס פארוש / פלאש 90, חדשות

כותבי המכתב מציינים שעמדותיהם של חברי "עוצמה יהודית", ממשיכי דרכו של הרב כהנא שארגונו נחשב עד היום לארגון טרור בארה"ב, "ראויות לגינוי". לדבריהם, עמדות אלה "לא מייצגות את הערכים שעל בסיסם הוקמה מדינת ישראל".

במכתב הם מבקשים מוועדת הבחירות לכנסת לדון בשאלה האם יש לאפשר ל"עוצמה יהודית" להתמודד בבחירות - ומביעים את החשש שחברי המפלגה, בהם פעילי הימין הקיצוני איתמר בן גביר מיכאל בן ארי וברוך מרזל, יכהנו בקואליציה ואף יהיו חברי ממשלה.

באיפא"ק ציינו שהם מקפידים שלא להיפגש עם גורמים קיצוניים משני קצוות המפה הפוליטית - מימין ומשמאל - ושכך הם מתכוונים לנהוג גם בנוגע לחברי "עוצמה יהודית" הקיצונים. עמדה נחרצת זו עלולה להעיב על ביקורו הצפוי של ראש הממשלה נתניהו, שדחף כאמור להסכם האיחוד, בוועידת איפא"ק בסוף החודש הבא - שבועיים בלבד לפני הבחירות בישראל.