חיבור ראשון בגוש המרכז - מפלגת הרמטכ"לים: בני גנץ ומשה (בוגי) יעלון, שני רמטכ"לים לשעבר וראשי מפלגות "חוסן לישראל" ותל"ם בהווה, סיכמו הערב (שלישי) על ריצה משותפת לבחירות. ההחלטה התקבלה 70 ימים לפני הבחירות - ושעות ספורות לפני נאומו הראשון של גנץ במערכת הבחירות. יעלון אמור להגיע לאירוע ההשקה של גנץ שייערך הערב סמוך לשעה 20:00 בתל אביב, שאותו נעביר בשידור חי באתר החדשות Online.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
יעלון סירב בשלב זה לאשר את הפרסום: בריאיון לדפנה ליאל בכנס מכון INSS בתל אביב, אמר יעלון "אני שומר סוד" ועקץ: "את מאמינה לכל מה שכתוב בתקשורת?". יעלון לא אישר את השתתפותו באירוע של גנץ, וכשנשאל אם מדובר בשותפות אסטרגית ציין כי "אני בשנתיים האחרונות מתארגן לבחירות, הודעתי מראש שאני מתכוון להקים כח פוליטי שלי ובסופו של דבר כדי למצוא אלטרנטיבה רצינית שתתמודד בבחירות עם פוטנציאל להקים ממשלה זו הדרך היחידה, לכן אני חותר לכיוון הזה".
עוד הבהיר יעלון כי "ימים יגידו" אם יהיה שר הביטחון הבא: "אני לא מדבר בסיסמאות. אני הגעתי לפוליטיקה לא מתוך התאהבות בה. בכל אופן יש לי ניסיון ופרספקטיבה חברתית, כלכלית - מה אמורה להיות מדינת ישראל כמדינה ישראלית דמוקרטית וזה בוער בי".
ב"חוסן לישראל" אישרו שהושגה התקדמות במגעים עם מפלגת תל"ם בראשות יעלון: עוד נמסר מהמפלגה כי סוכם שהמגעים יימשכו. לפי ההסכם, יעלון יקבל שלושה מקומות בעשירייה הראשונה של "חוסן לישראל".
יעלון - שמפלגתו תל"ם לא עוברת את אחוז החסימה, לפי הסקרים האחרונים - ביקש שלושה מקומות, אך ניהל במקביל משא ומתן עם יאיר לפיד ומפלגת "יש עתיד". עם זאת דווח שיעלון לא התעקש על מקום ראשון או שני ברשימה, אלא על "קוקפיט משותף".
למרות הסיכום על ריצה משותפת, יעלון לא ידבר הערב באירוע השקת הקמפיין של "חוסן לישראל" אך גנץ צפוי לדבר עליו בנאומו. מנגד, בליכוד מזהים את החיבור האפשרי של גנץ עם יעלון כנקודת תורפה: ייתכן שהשניים יוצגו בימים הקרובים על ידי הליכוד כצמד, ובמפלגת השלטון ישאלו אם הם האנשים שצריך לתת להם להנהיג.
"אדריכלי התיקו, גנץ ויעלון, התאחדו"
במפלגת "הימין החדש" הגיבו לפרסום על חתימת ההסכם בין שני הרמטכ"לים לשעבר ותקפו: "אדריכלי התיקו, גנץ ויעלון, התאחדו. פעם הקודמת שבוגי וגנץ היו יחד זה נגמר ב-30 מנהרות טרור לדרום.שניהם אנשים טובים, אשר הובילו את תפיסת התיקו החלשה. זוהי תפיסה של עצימת עיניים לנוכח איומים, במקום טיפול נחוש בבעיה. השאלה בבחירות הקרובות היא אחת: מה עדיף - תפיסת התיקו של גנץ ויעלון או תפיסת ההכרעה של בנט?".
שלשום דווח כי במקביל להכנות של גנץ לנאום, הולך ומתגבש הסכם לפיו יעלון יקבל שלושה מקומות בעשירייה הראשונה לאנשי המפלגה. עם זאת, ההסכם המתהווה עם יעלון כולל גם סעיף חשוב נוסף: גם לאחר כל איחוד נוסף שלא יהיה, ישמור גנץ על רוב בכל עשירייה - כלומר, שישה מקומות לאנשיו. כלומר, במקרה שיצטרפו לרשימה מפלגות נוספות, ייתכן שההסכם הנדיב עם יעלון יהפוך לנדיב הרבה פחות.
כמה קיבל גנץ בסקר האחרון?
בסקר שפורסם במהדורה המרכזית בשבוע שעבר קיבל גנץ 13 מנדטים - ללא יעלון - בעוד שר הביטחון לשעבר לא עבר את אחוז החסימה. בסקר שערכו עבור החדשות מנו גבע ומינה צמח ממכון המחקר "מדגם" בקרב כ-1,000 נשאלים, גנץ זכה ל-28% תמיכה בשאלת המועמד המועדף לראשות הממשלה, לעומת 36% לנתניהו. ניתוח הנתונים הראה כי מצביעים רבים עדיין לא החליטו לגבי איזו רשימה להצביע: כ-20% מהציבור עדיין מתלבט עבור איזו מפלגה להצביע בבחירות שיתקיימו ב-9 באפריל. רובם מתלבטים לגבי הצבעה מפלגות המרכז והשמאל: 22% מהמתלבטים מגדירים את עצמם מרכז, 17% מקרב השמאל ו-15% מקרב הימין.
מקרב המתלבטים, 19% מהם לא בטוחים לגבי הצבעה למפלגת "חוסן לישראל", 15% מתלבטים לגבי העבודה, 12% לגבי יש עתיד, 11% לגבי הליכוד, 10% לגבי התנועה ו-8% לגבי מרצ וגשר. בחלוקה לפי מגדר, 25% מהמתלבטים הן נשים, לעומת 15% מתלבטים גברים.כעת נותרה השאלה כיצד האיחוד של יעלון וגנץ ישפיע על הקולות הצפים.
ירון אברהם השתתף בהכנת הידיעה.