אחרי פרסום שמות חברי הרשימה של מפלגת "חוסן לישראל", אמנם בני גנץ ממשיך לשמור על כוחו ואף להתחזק אך גם איחוד עם לפיד והצטרפות של גבי אשכנזי לא מצליח לשנות באופן מהותי את הפערים בין הגושים. על פי סקר פגוש את העיתונות נראה שהרמטכ"ל לשעבר ממשיך להיות האיום הגדול ביותר על מפלגת הליכוד בראשות נתניהו.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
על פי הסקר שערך מכון מדגם בראשות מינה צמח ומנו גבע עבור התוכנית "פגוש את העיתונות", אם הבחירות היו נערכות היום הליכוד מתחזק ומקבל 32 מנדטים. "חוסן לישראל" של גנץ שהתאחדה עם תל"ם של שר הביטחון לשעבר משה בוגי יעלון מגיעים ל-22 מנדטים.
יש עתיד בראשות יאיר לפיד שומרת על כוחה עם 11 מנדטים. הימין החדש של נפתלי בנט ואיילת שקד מגיעים ל-8 מנדטים, אחד יותר מהסקר הקודם. גם מפלגת העבודה מתחזקת עם 7 מנדטים סך הכול.
המפלגות החרדיות מתחזקות מעט ומגיעות ל-13 מנדטים סך הכול: יהדות התורה עם 7 מנדטים וש"ס עם 6. מרצ מתחזקת ומשיגה 5 מנדטים כמו מפלגת כולנו של שר האוצר משה כחלון ששומרת על כוחה. ישראל ביתנו נחלשת ומשיגה 4 מושבים בכנסת, מנדט אחד פחות מהסקר הקודם.
מפלגת גשר של אורלי לוי אבקסיס, הבית היהודי, זהות יחד ועוצמה יהודית לא עוברות את אחוז החסימה.
איחוד במרכז שמאל לא מצליח לייצר שינוי
בחלוקה לגושים, הימין שומר על כוחו עם 50 מנדטים, אך גוש המרכז שמאל מתחזק בשלושה מושבים עם 45 מנדטים לעומת 42 בסקר הקודם. החרדים מקבלים 13 מנדטים.
הסקר גם בדק את האפשרות של איחוד בין "חוסן לישראל" ו"תל"ם" עם יש עתיד בראשותו של בני גנץ. במקרה כזה האיחוד מניב 36 מנדטים - שני מנדטים יותר מריצה נפרדת והליכוד שומר על כוחו עם 32 מנדטים. במקרה כזה מי שמשלם את המחיר היא מפלגת העבודה שמאבדת שני מושבים עם 5 מנדטים בלבד. מרצ, כולנו, ישראל ביתנו והמפלגות הערביות שומרות על כוחן.
בחלוקה לגושים הימין נחלש עם 49 מנדטים וגוש המרכז שמאל מתחזק ל-46. המפלגות החרדיות והמפלגות הערביות שומרות על כוחן.