נתניהו. קורא ללכידות (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
פוזל לימין, נתניהו|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

65 יום לבחירות ועיקר תשומת הלב מופנית לשאלת האיחוד הגדול בגוש המרכז, או בגוש המרכז-שמאל, אולם במקביל ראש הממשלה בנימין נתניהו פועל לקידום שורת איחודים קטנים בגוש הימין. אמש (ראשון) פורסם לראשונה במהדורה המרכזית כי נתניהו ביקש מיו"ר האיחוד הלאומי בצלאל סמוטריץ' להתאחד עם הימין הקיצוני של עוצמה יהודית ומיו"ר ש"ס אריה דרעי לחבור ליהדות התורה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

נתניהו פועל בגזרת הימין הרחבה ושוחח בימים האחרונים כמה פעמים עם ח"כ סמוטריץ', ולוחץ עליו מאוד להתאחד עם הפלג כהניסטי בראשות עו"ד איתמר בן-גביר. "עוצמה יהודית" נותנת לימין כמעט במתנה שני מנדטים שהתבזבזו בבחירות האחרונות. נוסף על כך נתניהו משוחח גם עם השר דרעי ועם חברי כנסת ביהדות התורה, ואומר להם להתאחד לגוש חרדי גדול.

ארכיון (צילום: הדס פארוש / פלאש 90, חדשות)
בן גביר, בן ארי וגופשטיין מעוצמה יהודית|צילום: הדס פארוש / פלאש 90, חדשות

נתניהו מעוניין להתחיל את "המשתה של קולות הימין" אחרי שהוא יודע שיש לו מה לשתות. הוא מנסה להימנע ממצב של "ניצחון פירוס" שבו הליכוד מסיימת עם הרבה מנדטים אבל מאבדת את הגוש החוסם. גוש הימין מונה כעת 61-63 מנדטים בסך הכל, וזו הסיבה לצעדיו האחרונים של נתניהו, במיוחד אחרי בחירתו של רפי פרץ לראשות "הבית היהודי".

בתגובה למגעים שמקיים נתניהו, במפלגת "יש עתיד" מסרו כי "למען ההבהרה, ראש ממשלת ישראל ביקש עכשיו להכניס לכנסת ישראל את ברוך מרזל, איתמר בן-גביר ובנצי גופשטיין, והכל כדי שהוא יישאר על הכיסא ויחמוק מאישומים בשוחד. נתניהו איבד את הבלמים. מדינת ישראל הפסיקה לעניין אותו".

דרישות החרדים (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
גפני, דרעי וליצמן - בדרך לאיחוד חרדי?|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

יו"ר מפלגת "התנועה", חברת הכנסת ציפי לבני, אמרה כי ראשי "עוצמה לישראל" הם השותפים הטבעיים של נתניהו. "כהניסטים כמו ברוך מרזל ואיתמר בן-גביר יחזיקו בהגה ליד סמוטריץ', בנט ושקד ולא יהיה מי שילחץ על הבלמים. ב-9 באפריל חייבים לסיים את הפרק הרע הזה בחיי מדינת ישראל".

לקראת איחוד? נתניהו ביקש 3 שריונים

שלשום פנה נתניהו למתפקדי הליכוד וביקש מהם לתמוך בבקשתו לשלושה שריונים ברשימת המפלגה לכנסת. יו"ר מפלגת השלטון, שקודם לכן ביקש רק שריון במקום ה-21, מבקש כעת את המקומות 21, 28 ו-36 - ומנמק את בקשתו ב"חיבורים הצפויים בשמאל". במקביל חלה האצה במגעים לאיחוד חרדי בין ש"ס ליהדות התורה: גורמים בש"ס אמרו כי "אם הרבנים ירצו, זה יהיה".

בצלאל סמוטריץ'|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

ביום שלישי תובא בפני מתפקדי הליכוד הצעתו של נתניהו שלושה שריונים במקומות נמוכים. במכתב למתפקדי הליכוד ציין נתניהו: "אני משוכנע שהדבר הכרחי כדי להגדיל את סיכויינו לנצח בבחירות". השיריונים יסייעו לנתניהו גם אם לא יהיה איחוד: בתרחיש זה הוא יקבל עוד שיריון ריאלי על מנת לעצב את רשימת המפלגה.

בשל המקומות הנמוכים יחסית, סביר להניח שמדובר בבית היהודי ולא בליברמן, כחלון או בנט. שר האוצר משה כחלון הבהיר הערב בריאיון ל"פגוש את העיתונות" כי לא יחבור לליכוד גם אם הסקרים ימשיכו להיות לא מעודדים: גם מנכ"ל הבית היהודי ניר אורבך הגיב לפרסום ואמר כי מפלגתו נערכת "להיות חזקה ומשפיעה ולא מפלגת בת של הליכוד".