לאחר שבשדולה הפרו-ישראלית בארה"ב AIPAC יצאו בחריפות נגד מפלגת הימין הקיצוני "עוצמה יהודית" והסכם האיחוד שיכול להכניסם לכנסת, יו"ר "יש עתיד" שנמצא במפלגת "כחול-לבן" תקף הבוקר (שבת) את רה"מ נתניהו - שהוביל את המהלך. "כשהחברים הטובים שלנו מרגישים צורך לגנות, ברור שקו אדום נחצה", כתב. "נתניהו גרם נזק עצום לתדמית ישראל בעולם". גבאי: "חציית גבול מביכה ומקוממת".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
במכתב חריף וחריג, תקפו אמש חברי הקונגרס היהודי-אמריקני, AJC, את הסכם האיחוד בגוש הימין בישראל - הסכם שראש הממשלה נתניהו דחף שיתרחש - ושעלול להוביל לכך שחברי מפלגת "עוצמה יהודית", ממשיכי דרכו של הרב כהנא, יכהנו בכנסת ישראל. גם שליח ממשל טראמפ למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, התייחס באופן מרומז להתפתחויות החדשות במפלגת "עוצמה יהודית" וציין בציוץ 25 שנים לרצח שביצע ברוך גולדשטיין.
בעקבות המכתב, רבים במערכת הפוליטית תקפו ראש הממשלה נתניהו. לפיד כתב בתגובה בטוויטר: "אצל נתניהו כמו אצל נתניהו, הפוליטיקה לפני ישראל. כשגם החברים הטובים ביותר שלנו מרגישים צורך לגנות, אז צריך להיות ברור לכולם שקו אדום נחצה". לפיד הוסיף: "נתניהו גרם נזק עצום לתדמית ישראל בעולם ומוכן לסכן את הדמוקרטיה שלנו כאן בבית".
יו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי תקף את נתניהו והודה לארגונים היהודיים בארה"ב על הגינוי. "העובדה שנתניהו תומך במפלגת כהניסטים קיצונית היא חציית גבול מביכה ומקוממת", כתב. אנחנו נעשה הכל כדי שהמפלגה הגזענית הזאת לא תיכנס לממשלה הבאה".
חברת הכנסת קארין אלהרר, גם היא ממפלגת כחול-לבן, תקפה את המהלך בעקבות הודעת איפא"ק. "תגובה מתבקשת למהלך הציני של ראש הממשלה, שכל מה שמעניין אותו הוא הכיסא שלו", כתבה. "אפילו במחיר של כסאות לגזענים בכנסת ישראל".
יושבת ראש מרצ תמר זנדברג תקפה את נתניהו ואת "בני טיפוחיו", כך לטענתה. "כשהארגון שנתניהו בונה עליו את שיא הקמפיין שלו מוציא לבני טיפוחיו החדשים כרטיס אדום - סימן שיש לו בעיה אמיתית", כתבה. "יש קווים אדומים והם עוברים בנציגים של ארגון הטרור 'כהנא חי' בכנסת".
חברת הכנסת מיכל רוזין ממרצ תקפה גם היא את נתניהו בטוויטר: "בזמן שהוא משתכר מהכוח של להיות הרוב השולט במדינתו, היהדות בעולם מזכירה לו את החשיבות בהגנה על המיעוט. נתניהו מביא בושה לישראל - זו הרמה שהגיע אליה כשכרת ברית עם כהניסטים".
חברי הקונגרס היהודי-אמריקני, מהגופים החשובים ביותר בארה"ב הנוגעים לקשר בין אמריקה לישראל, כתבו אמש: "איננו נוהגים בדרך כלל להתערב במערכות בחירות ובעניינים הנוגעים למפלגות ומועמדים, אך הפעם, אחרי שנודע שמפלגת 'עוצמה יהודית' מתמודדת לכנסת, חשנו שעלינו לבטא את מה שאנו מרגישים". כותבי המכתב מציינים שעמדותיהם של חברי "עוצמה יהודית", ממשיכי דרכו של הרב כהנא שארגונו נחשב עד היום לארגון טרור בארה"ב, "ראויות לגינוי". לדבריהם, עמדות אלה "לא מייצגות את הערכים שעל בסיסם הוקמה מדינת ישראל".
במכתב הם מבקשים מוועדת הבחירות לכנסת לדון בשאלה האם יש לאפשר ל"עוצמה יהודית" להתמודד בבחירות - ומביעים את החשש שחברי המפלגה, בהם פעילי הימין הקיצוני איתמר בן גביר מיכאל בן ארי וברוך מרזל, יכהנו בקואליציה ואף יהיו חברי ממשלה.
באיפא"ק ציינו שהם מקפידים שלא להיפגש עם גורמים קיצוניים משני קצוות המפה הפוליטית - מימין ומשמאל - ושכך הם מתכוונים לנהוג גם בנוגע לחברי "עוצמה יהודית" הקיצונים. עמדה נחרצת זו עלולה להעיב על ביקורו הצפוי של ראש הממשלה נתניהו, שדחף כאמור להסכם האיחוד, בוועידת איפא"ק בסוף החודש הבא - שבועיים בלבד לפני הבחירות בישראל.