אחרי הניצחון הסוחף בבחירות מגיע ראש הממשלה נתניהו למערכה הפוליטית הבאה: הקרב על התיקים. ביום ראשון יגיעו ראשי המפלגות לבית הנשיא, שם הם צפויים להמליץ בפני ריבלין להטיל על נתניהו את הרכבת הממשלה, אבל כבר כעת ברור שמלאכת המשא ומתן לא תהיה פשוטה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי המסתמן בשלב זה, הקרב המרכזי שעומד בפני הליכוד הוא הקרב על תיק הביטחון. יושב ראש ישראל ביתנו אביגדור ליברמן דורש לקבל את התיק לידיו, אך נתניהו מעדיף להשאיר אותו בידיו של יעלון. בימים האחרונים שורר נתק בין ליברמן לנתניהו, אך ייתכן שבסופו של דבר ייאלץ הליכוד לוותר על התיק הבכיר.
בבית היהודי מקווים, למרות הירידה בכוחם, לתיק בכיר יותר מתיק הכלכלה שניתן לבנט בממשלה היוצאת. ההערכה היא שאם תיק הביטחון יימסר לליברמן, בנט ידרוש את תיק החוץ. במקביל מנסים גורמים במפלגה, בראשות אורי אריאל ובצלאל סמוטריץ', לייצר קבוצת כוח שתכלול כמחצית מהסיעה ותוכל לבוא בדרישות לבנט.
כחלון לא יסתפק באוצר
התיק היחיד שלגביו כנראה אין שום מחלוקת הוא תיק האוצר שצפוי לקבל משה כחלון. עם זאת, יושב ראש כולנו ככל הנראה לא יסתפק בתיק הבכיר וידרוש מספר תפקידים נוספים שיסייעו לו בביצוע רפורמה בשוק הדיור.
בין היתר צפוי כחלון לדרוש מנתניהו את ראשות ועדת הכספים כלקח מכהונתו של לפיד באוצר ומחוסר הגיבוי המסוים שסבל מיושב ראש ועדת הכספים סלומינסקי (הבית היהודי). כמו כן לוטש כחלון עיניו גם לתיק השיכון, או לכל הפחות לקבלת שליטה על מנהל מקרקעי ישראל ורשות התכנון.
במקביל ייאלץ נתניהו לעמוד בפני חזית נוספת מבית - גורמים בליכוד שקוראים לו לעמוד בהבטחותיו לבוחרים ולהשאיר בידי מפלגת השלטון את התיקים החברתיים כמו תיק הרווחה. בליכוד מעריכים שנתניהו עוד לא החליט האם יקים ממשלה בת 18 שרים, כמו זו היוצאת, או יבקש להגדיל את מספר השרים ל-22 - דבר שיאפשר לו גמישות גדולה יותר במשא ומתן.
לראש הממשלה יש זמן עד 7 במאי להציג ממשלה חדשה, אך הוא מתכוון לסיים את מלאכת ההרכבה עוד הרבה קודם לכן. המשא ומתן עשוי להיות מורכב ולא נעים, ובמהלכו יצטרך לדון עם לפחות שלושה ראשי מפלגות שיחסיהם עמו הורעו לאחרונה, אך לליל הסדר הקרוב הוא מתכוון להגיע עם ממשלה רביעית.