האסטרטגיה של המועמדים בשבוע המכריע: שבוע לפתיחת הקלפיות, ארבעת המועמדים המרכזיים במירוץ לכנסת ה-24 משנסים מותניים ונכנסים לימים הכי חשובים ומכריעים של הקמפיין. ראש הממשלה נתניהו יתמקד במאמצים להציג את המירוץ כקרב ראש בראש מול לפיד, בעוד שלפיד ינסה להתחזק על חשבון חבריו בגוש. ומה יעשו בנט וסער בשבוע שנותר? בעיקר ינסו להישאר דו-ספרתיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בנימין נתניהו 
הליכוד
מנדטים בסקר האחרון: 30 (עלייה של 2 מנדטים בהשוואה לסקר הקודם) 

נפתלי בנט (צילום: Photo by Yonatan SindelFlash90)
ינסה לגרור את לפיד למירוץ ראש בראש. נתניהו|צילום: Photo by Yonatan SindelFlash90

על רקע מה שנראה כמו התחזקות בכוחו של הליכוד, נתניהו ינסה להמשיך ולגרור את יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, לקרב "ראש בראש" על ראשות הממשלה, מתוך הנחה שקרב כזה ישרת אותו ויחזק אותו. נתניהו מציב בימים אלה שלטי חוצות שעליהם מתנוססת דמותו של לפיד לצד דמותו - וזאת מתוך תקווה שמצביעיו ייצאו לתמוך בו בקלפי כדי ש"לא נקבל את יאיר לפיד כראש ממשלה", ואף על פי שהסיכוי שזה באמת יקרה כלל אינו גבוה.  

בנוסף, נתניהו ינסה להתמקד בכלכלה ולהבטיח שהוא זה שיחזק את העסקים שעדיין חווים קשיים משמעותיים בעקבות משבר הקורונה. בעוד שבכל מה שנוגע להתמודדות עם המשבר הבריאותי, המדדים של הממשלה השתפרו מבחינה ציבורית, הציבור עדיין מעניק לנתניהו ציון רע בטיפול בכלכלה - והוא מקווה לשפר את המדדים הללו ביממות שנותרו לקמפיין. 

מטרה נוספת ולא פחות חשובה מבחינתו של נתניהו תהיה לחזק את מפלגת הציונות הדתית של סמוטריץ' ובן גביר, זאת מהסיבה הפשוטה שאם רשימתם לא עוברת את אחוז החסימה - הוא לא יוכל להקים ממשלה. לפי כל הסקרים, רשימה זו עוברת - אך שולי הביטחון שלה לא רחבים מספיק, ונתניהו ינסה להבטיח שהיא תיכנס לכנסת ובכך יגדיל משמעותית את סיכוייו לעמוד בראשות הממשלה הבאה. 

יאיר לפיד 
יש עתיד 
מנדטים בסקר האחרון: 18 (ירידה של מנדט בהשוואה לסקר הקודם) 

יאיר לפיד יש עתיד (צילום: יוסי אלוני, פלאש 90)
ינסה להתחזק על חשבון מפלגות בגוש שלו. לפיד|צילום: יוסי אלוני, פלאש 90



לפיד ומפלגתו פתחו בימים האחרונים במבצע שמטרתו לדלל את המפלגות הקטנות בגוש המרכז-שמאל ובכך להביא לגידול בכוחה של "יש עתיד", בטענה שרק למפלגה גדולה יהיה משקל משמעותי בקבלת ההחלטות בממשלה הבאה. לפיד מתכוון לדלל את כוחן של מפלגת העבודה ושל מרצ, אך מבלי להפילן אל מתחת לאחוז החסימה - כיוון שאם הן לא יעברו, גוש המרכז-שמאל ייפגע בצורה קשה שתוביל לכך שנתניהו יקים ממשלה בקלות.   

לעומת רצונו של לפיד לשמור על העבודה ועל מרצ בחיים, את כחול לבן של גנץ הוא מעוניין לחסל - זאת ככל הנראה עקב ההערכה שלו שגנץ לא יעבור את אחוז החסימה ומתוך הנחה שאם כחול לבן תעבור לבסוף את אחוז החסימה, ייתכן ויהיו שם עריקים שיחברו לנתניהו ביום שלאחר הבחירות, הנחה שנראה שאין לה באמת אחיזה במציאות. 

נפתלי בנט 
ימינה 
מנדטים בסקר האחרון: 10 (ירידה של 3 מנדטים בהשוואה לסקר הקודם) 

נפתלי בנט (צילום: צילום: Yonatan SindelFlash90 ​| עיבוד סטודיו mako)
ינסה "לשתות" בחזרה מנדטים מהליכוד. בנט|צילום: צילום: Yonatan SindelFlash90 ​| עיבוד סטודיו mako

יו"ר ימינה, נפתלי בנט, מצוי בנקודה קריטית בקמפיין: בסקר חדשות 12 שהצגנו אמש (שלישי) במהדורה המרכזית הוא צנח ב-3 מנדטים והוא כבר מתקרב לנתון חד-ספרתי. המטרה שלו תהיה כמובן לשמור על נתון דו-ספרתי כדי להישאר שחקן משמעותי במשחק - ובנט ינסה לגדול על חשבון הליכוד ונתניהו, ולקחת מהם מנדטים על ידי סיורי בחירות בערים "ליכודיות" והטמעת המסר שנתניהו לא עמד בהבטחות שלו לבוחרי הימין. 

מטרה נוספת של בנט היא להמשיך ו"לפמפם" את הקמפיין הכלכלי שלו - מתוך ראייה שזהו עקב האכילס המרכזי של נתניהו בכישלון בניהול משבר הקורונה. בנט צפוי להמשיך ולהדגיש את "תוכנית סינגפור" שלו להתאוששות הכלכלה - תוכנית שאם עדיין לא הכרתם, ודאי תוכלו לדקלם בעל-פה עד שייגמר הקמפיין בשבוע הבא.  

גדעון סער 
תקווה חדשה 
מנדטים בסקר האחרון: 10  (ירידה של מנדט בהשוואה לסקר הקודם)  

גדעון סער
ינסה לשכנע שבנט יחבור לנתניהו. סער

מצבו של יו"ר תקווה חדשה לא פחות בעייתי: בתקופה האחרונה הוא חווה ירידה משמעותית בסקרים וימינה עקפה את מפלגתו - אם כי בסקר שהצגנו הערב הוא שוב השתווה לבנט בכוחו. המטרה של סער תהיה לשכנע כמה שיותר מצביעים שהוא היחיד שיכול לבצע חיבורים שבאמצעותם ניתן יהיה להקים ממשלה חלופית לנתניהו - בין היתר עקב כך שאף שחקן במגרש לא פסל אותו מסיבה כלשהי.  

סער ינסה לפנות בעיקר לאנשי ליכוד שמעוניינים בשינוי וינסה לגייס לשם כך ליכודניקים בולטים בעבר. בימים שנותרו, הוא יציג את עצמו כמנהיג הטבעי אחרי עידן נתניהו וינסה לקעקע את אמינותו של בנט ולטעון שהוא לא באמת רוצה שינוי, ושאחרי הבחירות הוא צפוי לחבור בוודאות לממשלה בראשות נתניהו - ובכך, הוא למעשה יאפשר לו להמשיך ולשלוט. 

סקר חדשות 12 שבוע לבחירות: אין הכרעה בין הגושים 

סקר מנדטים מעודכן שהצגנו אמש במהדורה המרכזית שערך עבור חדשות 12 מכון מדגם בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel, מגלה שהליכוד בראשות נתניהו מתחזק - בעוד יריביו לפיד, בנט וסער נחלשים. עם זאת, אף אחד מהגושים לא יכול להקים ממשלה - כשמי שמשמש לשון המאזניים הוא יו"ר רע"מ, מנסור עבאס.

לו הבחירות היו מתקיימות היום (שלישי), הליכוד בראשות בנימין נתניהו הייתה זוכה ב-30 מנדטים - התחזקות של שני מנדטים בהשוואה לסקר האחרון שערכנו שבאים על חשבונו של בנט. יש עתיד בראשות יאיר לפיד יורדת במנדט אחד ומקבלת 18 מנדטים לפי הסקר, ימינה בראשות נפתלי בנט ותקווה חדשה של גדעון סער בשוויון עם 10 מנדטים כל אחת, כשבמקרה של ימינה מדובר בהיחלשות משמעותית של 3 מנדטים בהשוואה לשבוע שעבר, ובמקרה של סער - מדובר בירידה של מנדט אחד.  

אם נתוני הסקר יהיו זהים לתוצאות האמת בעוד שבוע, המשמעות היא שלא הושגה הכרעה. לפי הסקר, לגוש תומכי נתניהו (הליכוד, ש"ס, יהדות התורה והציונות הדתית) יש 49 מנדטים - ואם מצרפים אליו את ימינה של בנט, הוא יעמוד על 59 מנדטים כשהמשמעות ברורה: אין לגוש הזה יכולת להקים ממשלה. 

לגוש מתנגדי נתניהו (יש עתיד, תקווה חדשה, הרשימה המשותפת, ישראל ביתנו, העבודה, כחול לבן, מרצ) יש 57 מנדטים - ואם מורידים ממנו את הרשימה המשותפת ומצרפים אליו את ימינה של בנט, הגוש הזה יעמוד גם כן על 59 מנדטים - וגם לו לא תהיה אפשרות להקים ממשלה. 

מהתוצאות הללו עולה שאיש המפתח שיקבע אם תקום ממשלה לאחר הבחירות יהיה יו"ר רע"מ, מנסור עבאס, עם 4 המנדטים הבלתי מזוהים שלו. אם יבחר לחבור לגוש נתניהו, ניתן יהיה להקים ממשלה עם 63 מנדטים - אך מדובר יהיה בממשלת ימין שתכלול את סמוטריץ', בן גביר ועבאס בכפיפה אחת - מה שלא נראה סביר. אם עבאס יבחר לחבור לגוש הנגדי - ניתן יהיה להקים ממשלה, אך לא סביר שבנט יסכים לכך שרע"מ תהיה חלק ממנה.