נתניהו לא יכול להקים ממשלה גם אם בנט חובר אליו ולפיד מתחזק: שישה שבועות ליום הבוחר, סקר מנדטים מעודכן שהצגנו אמש (רביעי) במהדורה המרכזית שערך עבור חדשות 12 מכון "מדגם" בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel, מגלה שתמונת המנדטים נותרת די זהה - והקמת ממשלה אפשרית כרגע רק אם בנט יחבור לגוש מתנגדי נתניהו. עם זאת, שתי מפלגות מגוש המרכז-שמאל קרובות לאחוז החסימה - ואם לא יעברו, הדבר יסייע לנתניהו להקים ממשלת ימין עם 61 חברים או יותר, יחד עם ימינה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
סקרי הבחירות האחרונים של חדשות 12:
- הליכוד מתחזק, לפיד נוסק | סקר בחירות נכון ל-31.1.21
- לפיד ומיכאלי מזנקים | סקר בחירות נכון ל-26.1.21
- נתניהו מתחזק וסער נחלש | סקר בחירות נכון ל-19.1.21
- איחוד בין סער לבנט יקטין את כוחם | סקר בחירות נכון ל-12.1.21
לו הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות נתניהו הייתה זוכה ב-28 מנדטים - ירידה של מנדט בהשוואה לסקר הקודם, והמפלגה השנייה בגודלה הייתה יש עתיד בראשות יאיר לפיד עם 18 מנדטים - התחזקות של מנדט בהשוואה לסקר האחרון שערכנו. תקווה חדשה של גדעון סער ממשיכה להיחלש ומקבלת בסקר רק 13 מנדטים - היחלשות במנדט נוסף. ימינה בראשות נפתלי בנט עם 11 מנדטים - בדומה לסקר האחרון.
תמונת המצב של יתר המפלגות: הרשימה המשותפת (חד"ש, תע"ל ובל"ד) בראשות איימן עודה עם 9 מנדטים, ש"ס בהנהגת אריה דרעי עם 8 מנדטים ויהדות התורה בראשות משה גפני עם 7. ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן אף היא עם 7 מנדטים, העבודה בראשות מרב מיכאלי עם 6 מנדטים, מפלגת הציונות הדתית של סמוטריץ' ובן גביר נכנסת לכנסת עם 5 מנדטים. נוסף על כך, כחול לבן של גנץ ומרצ של ניצן הורוביץ, עוברות את אחוז החסימה עם 4 מנדטים כל אחת.
המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה לפי הסקר שערכנו: המפלגה הכלכלית החדשה בראשות פרופ' ירון זליכה שבעבר התקרבה מאוד לאחוז החסימה ונחלשת משמעותית עם 1.7% תמיכה בלבד, רע"מ בראשות ד"ר מנסור עבאס שהתפצל מהרשימה המשותפת עם 0.9%, מען עם 0.8%, עצמנו עם 0.3% ומפלגת משפט צדק שתומכת בשחרור יגאל עמיר עם 0%.
לפי נתוני הסקר, נתניהו לא יכול להקים ממשלת ימין, כיוון שגם עם ימינה של בנט יהיו לו 59 מנדטים שאינם מספיקים לכך. האפשרות היחידה להקמת ממשלה לפי המספרים הללו היא אם בנט יחבור ללפיד וסער, ויקים יחד איתם ממשלה בת 63 ח"כים, אך כזו שתכלול גם את מרצ.
המספרים אומנם מעידים על התחזקות של לפיד ופער הולך ומצטמצם מנתניהו גם במנדטים וגם בהעדפה לראשות הממשלה, אך מי שיהיה שחקן הציר המרכזי אחרי הבחירות יהיה נפתלי בנט. המצב הזה למעשה מחזק אותו ויכול להוביל לכך שיכהן כראש ממשלה ברוטציה – והוא אף יכול לדרוש להיות הראשון ברוטציה – דרישה שנראה שיש לה יותר סיכוי להיענות מכיוון לפיד וסער מאשר מכיוונו של נתניהו.
לשאלה מי היית מעדיף שיהיה ראש הממשלה, השיבו 30% מהנשאלים כי הם מעדיפים את נתניהו, 23% את יאיר לפיד, 12% מעדיפים שגדעון סער יכהן בתפקיד לאחר הבחירות, 10% רוצים את נפתלי בנט. 16% מהנשאלים השיבו שהם לא מעדיפים אף אחד מהם ו-9% ענו שהם לא יודעים.
______________________________________________________
מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 10/02/2021
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 500
מספר המתבקשים להשתתף: 3,455
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני