ההכרעה של בנט - והצניחה של חולדאי: בעוד חודש יגיע המועד האחרון לסגירת הרשימות המתמודדות לכנסת ה-24, וללא שינויים בהרכבים הפוליטיים הנוכחיים, תמונת המצב נראית סטטית. מנתוני סקר חדשות 12 שערך מכון "מדגם" בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel שפרסמנו הערב (שלישי) במהדורה המרכזית, עולה ש"בלוק נתניהו" לא יכול להקים ממשלה עם או בלי בנט - אך אם ימינה תצטרף ל"בלוק אנטי נתניהו", ניתן יהיה להקים ממשלה. ומה קורה במצב שבו בנט מוותר על סמוטריץ'?  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

סקרי בחירות אחרונים של חדשות 12: 

לו הבחירות היו נערכות היום, ותמונת המפלגות הייתה זהה לזו הקיימת כיום, הליכוד בראשות נתניהו הייתה זוכה ב-27 מנדטים (ירידה של מנדט אחד בהשוואה לסקר הקודם שערכנו), ואחריה - תקווה חדשה של גדעון סער עם 18 מנדטים, שעולה במנדט בהשוואה לסקר האחרון. ימינה של נפתלי בנט עולה בשני מנדטים ומתייצבת על 14 - ויש עתיד-תל"ם של לפיד ויעלון עדיין עם 13 מנדטים. 

לפי נתוני הסקר, הרשימה המשותפת עם הנתון הנמוך ביותר שלה זה חודשים ארוכים: 10 מנדטים בלבד. המפלגות החרדיות, ש"ס ויהדות התורה, שומרות על כוחן עם 8 מנדטים כל אחת - ומפלגתו של חולדאי מצטמקת מ-8 מנדטים בשבוע ההשקה ל-6 בלבד. ישראל ביתנו של ליברמן עם 6 מנדטים גם כן, מרצ עם 5 מנדטים - וכחול לבן של גנץ מתאוששת מעט ועולה מ-4 ל-5 מנדטים. 

בקרב המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה, מפלגה שהוקמה רק לפני כמה ימים זוכה לתמיכה הגדולה ביותר - המפלגה הכלכלית החדשה בראשות פרופ' ירון זליכה עם 2.8% תמיכה לפי הסקר (רק חצי אחוז בערך ממה שצריך כדי להיכנס לכנסת). אחריה - מפלגת העבודה עם 1.5% תמיכה, תנופה של עפר שלח עם 0.3% תמיכה בלבד - וכמותה גם הבית היהודי, שהרב רפי פרץ כבר לא ינהיג לאחר שהודיע על פרישה. גשר של אורלי לוי-אבקסיס עם 0.1% תמיכה בלבד. 

פרופ' ירון זליכה
ייבחר לכנסת? פרופ' ירון זליכה, יו"ר המפלגה הכלכלית החדשה

כשבוחנים את תמונת הגושים, בחלוקה לגושי "עם נתניהו" (הליכוד, ש"ס ויהדות התורה) ו"בלי נתניהו" (תקווה חדשה, יש עתיד-תל"ם, הרשימה המשותפת, הישראלים, ישראל ביתנו, מרצ וכחול לבן) - לגוש שתומך בראש הממשלה יש 43 מנדטים, ולגוש שמתנגד לו - 63 מנדטים. אם בנט וימינה עם 14 המנדטים שלהם יצטרפו לנתניהו - הוא עדיין לא יכול להקים ממשלה. לעומת זאת, הצטרפות של בנט לגוש המתנגד לנתניהו (ללא הרשימה המשותפת) תאפשר הקמת ממשלת רוטציה - ואפילו ללא מרצ (ממשלה שתכלול 62 מנדטים).  

בנט ללא סמוטריץ' מתחזק בשני מנדטים  

עוד שאלנו את המשתתפים בסקר למי היו מצביעים אם הבחירות היו מתקיימות היום, ומפלגת "ימינה" תתפצל ובנפרד ירוצו "ימינה" בראשות נפתלי בנט ומפלגה בראשות בצלאל סמוטריץ', ויתר המפלגות יישארו ללא שינוי. במקרה כזה, מפלגתו של בנט מתחזקת בשני מנדטים על חשבון הליכוד וסער - ואילו סמוטריץ' לבדו לא עובר את אחוז החסימה. 

על פי התרחיש הזה, הליכוד בראשות נתניהו עם 26 מנדטים, תקווה חדשה של גדעון סער עם 17, ימינה של בנט עם 16 - ויש עתיד-תל"ם של לפיד ויעלון נותרת עם 13 מנדטים. הרשימה המשותפת עם 10, ש"ס ויהדות התורה עם 8 מנדטים כל אחת, ישראל ביתנו של ליברמן עם 6, הישראלים של חולדאי עם 6, ומרצ וכחול לבן עם 5 מנדטים כל אחת. מפלגה בראשות סמוטריץ' לא עוברת את אחוז החסימה וזוכה ב-2.3% תמיכה. 

כשבוחנים את תמונת הגושים, בחלוקה לגושי "עם נתניהו" (הליכוד, ש"ס, יהדות והתורה) ו"בלי נתניהו" (תקווה חדשה, יש עתיד-תל"ם, הרשימה המשותפת, הישראלים, ישראל ביתנו, מרצ וכחול לבן) - לגוש שתומך בראש הממשלה יש 42 מנדטים - ולגוש שמתנגד לו יש 62 מנדטים. אם בנט וימינה עם 16 המנדטים שלהם יצטרפו לנתניהו - הוא עדיין לא יכול להקים ממשלה. לעומת זאת, הצטרפות של בנט לגוש המתנגד לנתניהו (ללא הרשימה המשותפת), תאפשר הקמת ממשלת רוטציה - וגם במקרה זה, ללא מרצ (ממשלה שתכלול 63 מנדטים).  

סמוטריץ' ובנט, ארכיון (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
מתחזק בשני מנדטים ללא השותף מהאיחוד הלאומי. בנט|צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, נתניהו ממשיך להוביל וזוכה ל-27% תמיכה לפי הסקר. אחריו - גדעון סער עם 16% תמיכה ויאיר לפיד עם 14% במקום השלישי. נפתלי בנט צמוד אליהם עם 13% - ובני גנץ, מי שעדיין מוגדר ראש הממשלה החליפי, זוכה ל-6% תמיכה בלבד. 14% סבורים שאף אחד מהם אינו מתאים ו-10% לא יודעים. 

_________________________________________________________

מזמין הסקר:
חברת החדשות
עורך הסקר:
מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים:
5/1/2021
אוכלוסיית המחקר:
מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל:
500
מספר המתבקשים להשתתף:
3,422
טעות הדגימה המרבית:
4.4%+
שיטה סטטיסטית:
הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה:
דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר:
אינטרנטי + טלפוני