יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן הודיע בדיון שיזם הבוקר (רביעי) בוועדה בכנסת אילו חוקים נגד התקשורת יקודמו, אילו חוקים יירדו מהפרק ואילו יוקפאו. בין היתר, ביטן בלם את החוק לסגירת התאגיד: "חוק הפרטת התאגיד לא יקודם בוועדה, צריך את השידור הציבורי". חוק הרייטינג, שנועד לאפשר לשר התקשורת לקבוע את זהות הגוף שיפקח וימדוד את נתוני הצפייה של הגופים המשדרים בישראל, ומחייב הצגה בזמן אמת של נתוני הצפייה בפני צרכני הטלוויזיה, יוקפא לפי שעה. זו תמונת המצב של בליץ החקיקה.
החוקים שיקודמו
- החוק להשתלטות על תקציב התאגיד - אושר בקריאה טרומית, בהכנה לקריאה ראשונה. אחת הדרכים שבהן מנסים חברי הממשלה לפגוע בתאגיד "כאן" היא באמצעות השתלטות פוליטית על התקציב שלו. לפי הצעת החוק הפרטית שהגיש חבר הכנסת אביחי בוארון מהליכוד, תקציב התאגיד ייכנס לתקציב המדינה, ייאלץ לעבור את אישורה של הממשלה בכל שנה ויהפוך לסחיט.
- חוק "השימוע" לראשי התאגיד - אושר בקריאה טרומית, בהכנה לקריאה ראשונה. במסגרת הצעת החוק, יחויב התאגיד להעביר לוועדת הכלכלה אחת לשנה דוח כספי המסכם את פעילותו. עד עתה, החוק מחייב את יו"ר מועצת התאגיד לשלוח אחת לשנה את הדוח לעיונו של שר התקשורת, אלא שהממשלה לא מסתפקת בכך, ודורשת בהצעת החוק של אריאל קלנר מהליכוד - שאושרה בטרומית ונמצאת בהכנה לקריאה ראשונה - להעביר את הדוחות גם לדיון בוועדה, כדי שחבריה יוכלו לזמן ל"שימוע" את ראשי התאגיד על התכנים המשודרים אם רק יהיו חפצים בכך.
החוקים שלא יקודמו
- החוק לסגירת התאגיד - לפי הצעת החוק של חברת הכנסת טלי גוטליב מהליכוד, הכוונה היא להעביר את האחריות לתאגיד השידור הישראלי, שקם ב-2017 על חורבות רשות השידור, לידיים פרטיות; להפסיק את מימון פעילותו ותכניו בפלטפורמות השונות מקופת המדינה, ולגלגל את הפעלת שידורי הטלוויזיה ושידורי הרדיו בכאן רשת ב' (תחנת האקטואליה) לבעלות פרטית.
- חוק "הגיוון", שנועד לקדם רדיו מסחרי בכיסוי ארצי - שר התקשורת שלמה קרעי וחברי כנסת נוספים ניסו להעביר הצעות חוק שנועדו להיטיב עם תחנות רדיו אזוריות כדוגמת "גלי ישראל" (שמיועדת לאזור יהודה ושומרון) "קול חי" (תחנת רדיו דתית באזור המרכז) ו"קול ברמה" (תחנת רדיו חרדית), כך שיוכלו לשדר בכיסוי ארצי על אף היותן סקטוריאליות.
שר התקשורת שלמה קרעי גינה את המהלך של ביטן, ואיים לקדם את החוקים שנפלו בדרך אחרת: "מאז ומתמיד, הצעות חוק הקשורות לעולם התקשורת ולרפורמות רחבות בו, התקיימו בוועדות מיוחדות שהוקמו לשם כך. כך יהיה גם הפעם, בוודאי בחוק השידורים הרחב שיגיע בקרוב וגם בחוקים שיו"ר ועדת הכלכלה החליט באופן שרירותי ובלי הצבעה לא לקדם. המיעוט הקולני באופוזיציה שזכה לשיתוף פעולה מלא מיו"ר הוועדה לא יבטל את ההכרעה הדמוקרטית. מסתבר שהאיום של השופט בדימוס מלצר השפיע על כמה. אותנו זה לא ירתיע. נמשיך בעזרת ה' לעשות את מה שהציבור ידע ובחר שנעשה".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד כתב בחשבון ה-X שלו כי "לפני חודש, השר שלמה קרעי הגיע וניסה לפוצץ את כנס המאבק שקיימנו נגד יוזמות החקיקה ההזויות שלו. הבטחנו שנמשיך להיאבק ואמרתי לו שהוא לא ינצח. היום הוא שוב הובס. לא נאפשר להם לפרק את הדמוקרטיה בישראל". ח"כ גלעד קריב ממפלגת "הדמוקרטים" ציין: "אנחנו מברכים על עצירת החקיקה לחיסול השידור הציבורי, שמהווה נדבך בלתי נפרד מההפיכה המשטרית. עם זאת, כל הצעת חוק שתציב חרב תקציבית על צוואר התאגיד ותאיים על עצמאותו, שקולה לסגירת השידור הציבורי. כפי שלא יעלה על הדעת להפקיד בידי הממשלה את אישור תקציב הכנסת, לא יתכן שהממשלה תאשר את תקציב התאגיד. נמשיך להיאבק למען עצמאות השידור הציבורי, ונמשיך לבלום כל ניסיון לקדם את ההפיכה המשטרית".
חלק נכבד מהחקיקה הדורסנית נגד כלי התקשורת והתאגיד בפרט עדיין מקודם בכנסת. ארגון העיתונאים והעיתונאיות מסר כי "החלטת יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן לדון בהצעת החוק שתכפיף את תאגיד השידור לממשלה - משמעותה השמדת השידור הציבורי והפיכתו לשידור פוליטי. אנו ניאבק בכך בכל האמצעים והכלים שעומדים לרשותנו, בשיתוף כל כלי התקשורת והעיתונאים בישראל".