הרקדן שנופף בדגלי פלסטין וסודן במופע המחצית של קנדריק למאר בסופרבול הורחק לצמיתות מכל האירועים והמשחקים של ליגת הפוטבול הלאומית (NFL) בארצות הברית. כך הודיע אתמול (שני) דובר הליגה לסוכנות הידיעות AP.
הרקדן, אחד מ-400 המשתתפים במופע המחצית המתוקשר, הסתיר לפי הדיווחים את הדגל המשולב שהיה ברשותו, שנשא את הכיתובים "עזה" ו"סודן". לקראת סוף המופע, הוא תועד עומד על רכב שהיה חלק מההופעה של למאר, ומרים את הדגל לכמה שניות במהלך הביצוע לשיר TV Off. לאחר מכן, הוא ירד למגרש והחל לרוץ עם הדגל עד שנתפס ונעצר בידי שלושה מאבטחים. תיעודים אחרים הראו כיצד אנשים נוספים הגיעו, תפסו את הרקדן בידיו וברגליו, וגררו אותו הצידה כדי להוריד אותו מהרחבה. המופע נמשך כסדרו, אך עברו כמה רגעים עד שהמאבטחים הבחינו באקט המחאתי ועצרו את הרקדן. בין שלל הכוכבים והידוענים, בקהל גם נמצא דונלד טראמפ, הנשיא המכהן הראשון שנכח במשחק הסופרבול.
SUPERBOWL x AMERICA
— Athi Mtongana (@AthiMtongana) February 10, 2025
A man carrying a #Palestinian and #Sudanese flag, written #Sudan and #Gaza, was seen at the #SuperBowl where American artist, #KendrickLamar had his half-time performance in front of crowds, including #US President, Donald Trump. pic.twitter.com/NDffV1F5hv
"אף גורם מעורב בהפקה לא היה מודע לכוונתו", אמר בריאן מקארתי, סגן נשיא התקשורת של ה-NFL. "הוא יורחק לצמיתות מכל האירועים והאיצטדיונים של ליגת הפוטבול". פרט לכך, הרקדן לא עומד בפני אישומים פליליים כלשהם. גם "רוק ניישן", חברת הבידור שהקים ג'יי-זי ואחראית למופע הבהירה: "המעשה לא היה מתוכנן, לא היה חלק מההפקה ומעולם לא לקח חלק בשום חזרה".