שבוע חלף מאז שידור העדות של ט' מפרשת משחקי חברה, טאיסיה זמולוצקי, נגד אייל גולן ומקורביו. הריאיון עם זמולוצקי, שדיברה בפעם הראשונה בפנים גלויות, הכה גלים ועורר סערה ציבורית מחודשת סביב הפרשה. בין היתר בוטלה השתתפותו בפסטיבל הנשים, שורה של ערים ומועצות מקומיות הודיעו כי יחרימו אותו וחברות פרטיות ביטלו הופעות שנקבעו לאירועים פרטיים. מנתונים של חברת Media Forest שהגיעו היום (ראשון) ל-N12 עולה כי חלה ירידה של 15% במספר ההשמעות משיריו של גולן בתחנות הרדיו. 

על פי הנתונים, בחמשת הימים שקדמו לשידור התחקיר בכאן 11 הושמע גולן 349 פעמים ב-18 תחנות רדיו שונות בישראל. בתקופה המקבילה מאז שידור התחקיר - מספר ההשמעות ירד ל-297 ב-14 תחנות. התחנות שהשמיעו בימים שקדמו לסערה לא השמיעו לאחריה הן גלגלצ, רדיוס 100FM, רדיו 103FM, גלי ישראל וכאן מורשת. ברדיו חיפה הושמע גולן פעם אחת בימים שאחרי התחקיר, בעוד שבתקופה שקדמה לו כלל לא הושמע. בתחנות מסוימות, דוגמת eco99FM, גולן לא הושמע גם לא לפני הריאיון. 

טאיסייה זמולנצקי המתלוננת נגד אייל גולן נחשפה  (צילום: מתוך
טאיסיה זמולוצקי|צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", קשת 12

בשבוע שעבר, עם חתימת שנת 2024, אקו"ם פרסמה את נתוני ההשמעות בתחנות הרדיו בשנה החולפת ומהם עלה כי גולן הוא המבצע המושמע ביותר מעל גלי האתר אחרי אריק איינשטיין ז"ל ושלמה ארצי. בעקבות הריאיון והנתונים, נשאלו תחנות רדיו האם יחול שינוי במדיניות ההשמעה של הזמר. מתאגיד השידור הציבורי נמסר: "תחנות המוזיקה של כאן אינן עוסקות בהחרמה או בפסילה של אמנים או יצירות. עורכות ועורכי המוזיקה שלנו שוקלים בעבודתם שיקולים מקצועיים ובהם גם הלך הרוח הציבורי, רוח הזמן והתקופה". מגלצ וגלגלצ נמסר כי לא התקבלה החלטה בנושא. 

אחת מיוזמות העצומה הציבורית להפסקת השמעת גולן ברדיו, יעל יחיאלי ממיזם 5050, מסרה: "הירידה בהשמעת אייל גולן היא חשובה. במשך שנים איגוד נפגעות תקיפה מינית, שמלווה את הנפגעות, וארגונים נוספים, פעלו להפסקת השמעת השירים של גולן. ב-2024 הוא היה הזמר המושמע ביותר, אבל עכשיו התחלנו שנה חדשה, והגיע הזמן לעשות את התיקון החברתי מוסרי הזה".