בהכנה לקריאה שנייה ושלישית: ועדת הכלכלה של הכנסת התכנסה הבוקר (רביעי) לדון בהצעת החוק הממשלתית להפצת שידורים באמצעות תחנות שידור ספרתיות, המבקשת להאריך פעם נוספת את הוראת השעה המעניקה הטבות והקלות רגולטריות לערוץ 14 - שאותן לא מקבלים ערוצים פרטיים אחרים. יו"ר הוועדה דוד ביטן לא הסכים להתייחס להטבות לערוץ, ובהמשך הביע את תמיכתו בכך שתשלום דמי ההפצה עבור כל הערוצים המסחריים במערך עידן פלוס יימשך באמצעות אוצר המדינה ותקציב תאגיד השידור.
שתי הטבות עיקריות לערוץ 14
- המשך אפשרות לגבות תשלום מספקיות תוכן - ערוצי הטלוויזיה מחויבים לאפשר לחברות ופלטפורמות רב-ערוציות כדוגמת yes ו-HOT להעביר את שידוריהם בחינם. אלא שהחוק מחריג מההוראה תחנות שידור ספרתיות, קרי ערוצים "קטנים", שהמרכזי שבהם הוא ערוץ 14 המועדף על שר התקשורת שלמה קרעי. בכך, הערוץ יכול לדרוש תשלום על העברת שידוריו הליניאריים (לוח המשדרים הטלוויזיוני שנקבע מראש), בעוד שקשת 12 ורשת 13 לא רשאיות לכך.
- המשך הפטור מתשלום לעידן פלוס - לאחר שאושר החוק הפרטי שהעלה את אפיק 14 למערך עידן פלוס ללא תשלום, קרעי ביקש בתחילת החודש להאריך את הוראת השעה מבלי שהערוץ ישלם דמי הפצה לרשות השנייה. כיום תאגיד השידור הציבורי "כאן" נושא בתשלום דמי ההפצה לרשות השנייה עבור כל הערוצים המסחריים.
בחוות דעת שפרסם המכון הישראלי לדמוקרטיה הוסבר כי הצעת החוק פוגעת בעקרונות יסוד ובעיקרון השוויון, ומשקפת מניע צר של סיוע לשחקן ספציפי תוך פגיעה בתכליות נחוצות אחרות. עוד לפי חוות הדעת, תזכיר החוק המדובר בלתי מוצדק או מנומק, ומכיל הוראות מפלות.
הממשלה ממשיכה במאמציה להפיכה תקשורתית שקטה בחסות המלחמה. בדיון בוועדה בחודש שעבר הוחלט לקדם את החוק להשתלטות פוליטית על תקציב התאגיד וחוק "השימוע" לראשי התאגיד. לצד זאת, ביטן בלם את החוק לסגירת התאגיד וחוק "הגיוון", שנועד לאפשר לתחנות רדיו מסחריות סקטוריאליות לשדר בכיסוי ארצי.